Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda Şampiyon Fransa!

Beklenen büyük final Fransa ile Danimarka arasında oynandı. EHF Euro 2024, Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonu, Danimarka'yı 33:31 mağlup eden Fransa oldu.

Köln Lanxess Arena'da oynanan final maçında 20bin çoşkulu taraftar şölene eşlik etti. Son Dünya Şampiyonu Danimarka ile son Olimpiyat Şampiyonu Fransa, EHF Euro 2024'ün kapanış karşılaşmasında mücadele ettiler.

Şampiyona boyunca kaleciler muhteşem performans gösterirken, final maçında da kaleciler kurtarışları ile takımlarına can suyu oldular. Danimarka kalecisi Emil Nielsen 13 dakikada 6 kurtarışa imza attı. 13.dakika 6:6 eşitlik ile geçildi. 21.dakika da eşitlik bozulmadı 9:9. İlk devrenin sonunda Mikkel Hansen serbest atış kullandı. Tüm hentbol severler acaba bir tek atıştan gol olur mu? diye düşünürken, Hansen'in şutu blokta kaldı. İlk devre 14:14 berabere sonuçlandı.

İlk devrede herkesin beklediği gibi Danimarka'da Mathias Gidsel, dört şut ve iki asistle attığı dört golle herkesin düşündüğü kilit rolü oynadı. Kaleci performanslarında Emil Nielsen ilk yarıyı 11 kurtarışla (%44) tamamlarken, Samir Bellahcene'nin ise 5 kurtarışı var (% 26).

İkinci devrede heyecan en üst seviyede idi. Fransa savunması ilk devrede ön plana çıkan Danimarka'nın kilit ismi Mathias Gidsel'e dikkat ederken, 36.dakika 15:17 Danimarka'nın üstünlüğü ile geçildi. 

Maçın son anlarına kadar heyecan devam ederken Fransa ilk kez 54.39 dakikada 25:24 öne geçti ama Danimarka hemen müdahale ederek, dakika 58.47'de Danimarka 26:27 skoru önde götürdü. Son 45 saniyede Danimarka top kaybı yaptı ve Fransa son 30 saniye kala eşitliği yakaladı(27:27). Son saniye de Danimarka serbest atış kazandı ancak Hansen topu filelerle buluşturamadı ve maç uzatmalara gitti.

EHF Euro 2024 Finalinde uzatmalara Danimarka başladı ve şampiyona beklediği gibi muhteşem bir finale sahne oluyor. Karşılıklı goller ile uzatmalarda ilk devre sona ererken, Fransa yine Fabrigas'ın pivot pozisyonundan bulduğu son saniye golü ile 29:29 eşitliği sağladı. 

İkinci uzatma devresine Fransa başladı ve Dika Mem'in golü ile 30:29 üstünlüğü sağladı. Dika Mem bir gol daha bularak skoru 31:29'a getirdi. Danimarka Mikkel Hansen 7metre atışı kazandı ve Hansen golü attı(31:30) Bu gol ile Hansen kariyerindeki 296. golünü atarak, Avrupa Şampiyonalarında en golü oyuncu oldu. Fransa bu dakikaları önde götürerek 33:31'lik skor ile maçı kazandı.

Fransa elde etmiş olduğu bu galibyet ile 4. kez Avrupa Şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

 

 

Bakmadan Geçme