Hentbolda Oyun Süresi Kaç Dakika?

Hentbol, iki takım arasında oynanan bir takım sporu ve aynı zamanda en zor spor dallarından biri olarak kabul edilmektedir. Her takım, kaleyi korumak ve rakip takımın kalesine gol atmaya çalışmak için topu elle kontrol etmeye çalışır. Hentbolda Oyun Süresi Kaç Dakika? Hentbol Kaç Dakika Oynanır? Detaylar Haberimizde!

Her takım, kaleyi korumak ve rakip takımın kalesine gol atmaya çalışmak için topu elle kontrol etmeye çalışır. Hentbol, hızlı tempolu bir oyun olup, oyuncuların hız, çeviklik, dayanıklılık ve stratejik düşünme becerilerini gerektirir.

Hentbolda Oyun Süresi Kaç Dakika? Hentbol Kaç Dakika Oynanır?

Hentbol, hızlı paslaşmalar, hızlı koşular, atletik yetenekler ve stratejik pozisyon alma gibi unsurları içerir. Oyunun temel amacı, topu rakip kaleye atarak gol atmaktır. Kaleci, rakip takımın gol atmaya çalıştığı kendi kalesini korur.

16 ve daha yukarı yaştaki oyunculardan oluşan bütün takımlar için normal oyun süresi 30 dakikalık iki devredir ve devre arası normalde 10 dakikadır.

Yaşları 12-16 arasında olan takımlar için oyun süresi 2 x 25 ve 8 - 12 arasında olan takımlar için ise 2 x 20 dakikadır ve her iki durumda da devre arası 10 dakikadır.

Not: IHF, kıta ve ulusal federasyonlar kendi sorumluluk alanları içinde devre arası süresiyle ilgili farklı uygulama hakkına sahiptirler. Ancak, devre arası süresi en fazla 15 dakikadı. Türkiye'de 2023-24 sezonunda Süper Lig'lerde devre arası 15 dakika olarak uygulanmaktadır.

Kazananın belirlenmesi gereken bir müsabakada, normal oyun süresi berabere biterse 5 dakikalık aradan sonra uzatma bölümü oynanır.

Uzatma bölümü 5 dakikalık iki devreden oluşur ve devre arası 1 dakikadır.

Birinci uzatma bölümü sonunda oyun hala berabere ise, 5 dakikalık bir aradan sonra ikinci uzatma bölümü oynanır. Bu uzatma bölümü de 5 dakikalık 2 devreden olur ve devre arası 1 dakikadır. Oyun hala berabere ise kazanan takım ilgili müsabaka kurallarına göre belirlenir.

Müsabaka sonucunun belirlenmesi için 7 m atışlarının kullanılmasına karar verildiği takdirde seri 7metre (penaltı) atışlarına geçilir.

Bakmadan Geçme