• Haberler
  • Arşiv
  • Kadınlar ve Erkekler Süper Liglerinde şampiyonluğa giden yol

Kadınlar ve Erkekler Süper Liglerinde şampiyonluğa giden yol

Erkekler ve Kadınlar Süper Ligi'de şampiyonluğa giden yol belli oldu.

TUĞBA AKKESEN/HENTBOLHABER.NET – Kadınlar Süper Ligi ve Erkekler Süper Ligi Cemal Kütahya Sezonu play-off 1. tur maçlarının tarihleri belli oldu.

***Kadınlar Süper Ligi play-off maçları 23, 28 ve 29 Mayıs 2023 tarihlerinde oynanacak. EHF Avrupa Kupası Final müsabakası oynayacak olan Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü ile play-off 1. turda eşleşeceği takımın maçlarının ise 18, 19 ve 20 Mayıs 2023 tarihinde oynanması planlanıyor.

***Erkekler Süper Ligi Cemal Kütahya Sezonu play-off 1. turu maçları ise 11, 17 ve 18 Mayıs 2023 tarihlerinde oynanacak.

Play-off birinci tur müsabakalarında ligi sezonunu; birinci ile sekizinci, ikinci ile yedinci, üçüncü ile altıncı, dördüncü ile beşinci bitiren takımlar eşleşecek ve bu turu geçen dört takım yarı finale yükselecek. Üç müsabakalı ve iki galibiyet üzerinden oynanacak play-off 1. tur serisinin birinci maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın, ikinci ve üçüncü maçı normal sezonu daha üst sırada tamamlayan takımın sahasında yapılacak.

Yarı final maçları ile üçüncülük maçları da aynı sistem dâhilinde oynanırken, final serisi beş müsabakalık serilerde üç galibiyet üzerinden oynanacak.

Final serisinin birinci maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın, ikinci ve üçüncü maçı normal sezonu daha üst sırada tamamlayan takımın, dördüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın, beşinci maçı normal sezonu daha üst sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak.

Bakmadan Geçme