Spor Toto Antrenörü Serdar Seymen'den Değerlendirmeler

Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde mücadele eden Spor Toto Spor Kulübü'nün Antrenörü Serdar Seymen, ligin 16. Haftasındaki Beşiktaş Safi Çimento maçı öncesinde Hentbolhaber.net'e açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Antrenörü Serdar Seymen Ligin 15. Haftasındaki Sakarya mağlubiyetini de değerlendirdi. 

Seymen, Sakarya mağlubiyetiyle ilgili olarak şunları söyledi "Sakarya maçında iyi mücadele ettik. Alabileceğimiz bir maçtı. Sonuçta kaybettik. Önümüze bakacağız.”

Seymen, Sakatlıklara Dikkat Çekti!

Takımın iyi mücadele ettiğini ancak takımda çok sıkıntı olduğunu aktaran Seymen, “Şimdi bu maçta Enes de oynamayacak. Yani yaklaşık 12-13 kişiyle İstanbul'a gidiyoruz maalesef. Barış sakat, Enes sakat, küçük Ozan sakat. Ona rağmen elimizden gelen en iyisini yapmaya çalışacağız. Sahada yine elimizden gelenin en iyisini taktik anlayışı olarak da, savunma olarak da mücadelemizi sonuna kadar yapıyoruz. Çocukların durumları iyi, yalnızca biraz yorgunlar çünkü çok dinlenemedik açıkçası.”

"İlk Dördün İçinde Olmak İstiyoruz"

Puan tablosunda ilk dördün içinde olmak istediklerini belirten Seymen, yaşadıkları sakatlıklardan ötürü bir adım geride olduklarını vurguladı.Bazı maçlarda çok iyi performans sergilediklerini belirten Seymen, “Gösterdiğimiz performansın karşılığını alabilsek çok çok iyi olacaktı bizim açımızdan. Ben takımın özellikle bu yüksek maçlarda iyi bir performans ortaya koyduğunu düşünüyorum” dedi.

Fikstür Eleştirisi

Seymen: “Ligin böyle bir şekilde oynanmasının bir sıkıntısı var. Biz mesela ligde en güçlü 2 maçı 5 gün arayla oynuyoruz. Ondan sonra 10 gün sonra bir maç var, 15 gün sonra bir maç var. Bu düzenleme adaletli bir düzenleme değil. Bunun üzerinde durulması gerekiyor.”

“Hangi Antreman Bilimine Göre Hazırlıyolar Bu Maçları?”

Serdar Seymen, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Hangi antrenman bilimine göre yaptıklarını da bilemiyorum. Bu konularda her zaman için daha dikkatli olması gerektiğini düşünenlerdenim. Çünkü her takım emek veriyor, her takımın sorunları oluyor ve bir de performans durumları var. Yol gidiyorsunuz, geliyorsunuz. Bunların hepsini hesapta olması lazım. Bu kadar güçlü maçlara üst üste oynadığınız zaman tabii ki oynayan takım için büyük bir handikap oluyor.  Onun dışında sahaya çıkınca oyuncularım her zaman için ellerinden gelen en iyi performansı gösteriyorlar.”
 

Bakmadan Geçme