• Haberler
  • THF
  • Türkiye Hentbol Federasyonu Disiplin Kurulu O Maça Ceza Yağdırdı

Türkiye Hentbol Federasyonu Disiplin Kurulu O Maça Ceza Yağdırdı

Türkiye Hentbol Federasyonu Disiplin Kurulu, 25.11.2023 tarihinde oynanan Hentbol Erkekler 1. Lig müsabakası sırasında yaşanan olaylar ile ilgili kararını yayımladı. O maç ile ilgili dört oyuncuya ceza yağdırdı. Detaylar Haberimizde.

Türkiye Hentbol Federasyonu Disiplin Kurulu 1 Aralık 2023 tarihinde tüm üyelerin katılımı ile toplanarak 25.11.2023 tarihinde Zeytinburnu Irmak Spor Kulübü – Karabük Yenişehir Gençlik ve Spor Kulübü arasında oynanan Hentbol Erkekler 1.Ligi B Grubu 6.Hafta müsabakası ile ilgili kararını yayımladı.

Türkiye Hentbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun Cezaları Ne Oldu?

Zeytinburnu Irmak Spor Kulübü ile Karabük Yenişehir Gençlik ve Spor Kulübü arasındaki Erkekler 1. Lig müsabakasında yaşanan olaylar, hakem ve gözlemci raporları doğrultusunda incelendi. Yapılan değerlendirme sonucunda, Zeytinburnu Irmak SK'dan Ekrem Esad Büber, Kaan Kayıhan Kayıarslan ve Kürşad Mahmut Alıcı ile Karabük Yenişehir Gençlik ve Spor Kulübü'nden Yüksel Küçükoğlu ve Anılcan Erdem'in savunmaları alındı.

Değerlendirme sonucunda, Zeytinburnu Irmak SK oyuncusu Kaan Kayıhan Kayıarslan'a, olayların başlangıcındaki etkisi göz önünde bulundurularak THF Ceza Talimatı m.63 kapsamında 1 ay yarışmalardan men cezası verildi. Ekrem Esad Büber'e olayların gelişimindeki rolü nedeniyle 2 ay yarışmalardan men cezası uygulanırken, Kürşad Mahmut Alıcı'nın olayların sonrasındaki eylemleri THF Ceza Talimatı m.58 çerçevesinde 20 gün yarışmalardan men cezasıyla cezalandırıldı.

Karabük Yenişehir Gençlik ve Spor Kulübü oyuncuları Yüksel Küçükoğlu'na 1 ay, Anılcan Erdem'e ise 2 ay yarışmalardan men cezası verildi. Bu cezalar, Ceza Talimatı'nın ilgili maddeleri gereği resmi yarışma sayılarına göre revize edildi.

Olaylarla ilgili olarak hakemler ve gözlemci hakkındaki iddiaların araştırılması için Merkez Hakem Kurulu'na rapor iletilmiş durumda.

İşte Disiplin Kurulu'nun Kararları

"1 - E.2023/81
25.11.2023 tarihinde oynanan Zeytinburnu Irmak Spor Kulübü – Karabük Yenişehir Gençlik ve Spor Kulübü Erkekler 1. Lig müsabakası sırasında yaşanan olay ile ilgili hakem ve gözlemci raporları incelenmiştir. Yapılan değerlendirme sonucunda Zeytinburnu Irmak SK’den Ekrem Esad Büber, Kaan Kayıhan Kayıarslan ve Kürşad Mahmut Alıcı’nın Karabük Yenişehir Gençlik ve Spor Kulübü’nden Yüksel Küçükoğlu ve Anılcan Erdem’in savunmalarının istenmesine karar verilmişti. İlgili kişilerin tamamının savunmalarının geldiği görüldü. Yapılan değerlendirme sonucunda, Zeytinburnu Irmak SK oyuncusu Kaan Kayıhan Kayıarslan’ın olayların başlangıcındaki etkisi dikkate alınarak THF Ceza Talimatı m.63 kapsamında değerlendirilerek 1 ay yarışmalardan men cezası verilmesine, ilgili cezanın aynı Talimat m.14.2.1.2. hükmü gereği cezanın DÖRT RESMİ YARIŞMADAN MEN cezasına çevrilmesine; Zeytinburnu Irmak SK oyuncusu Ekrem Esad Büber’in olayların gelişmesindeki rolü ve olayların gelişmesindeki ağırlığı dikkate alınarak THF Ceza Talimatı m.63 kapsamında değerlendirilerek 2 ay yarışmalardan men cezası verilmesine, ilgili cezanın aynı Talimat m.14.2.1.3. hükmü gereği cezanın ALTI RESMİ YARIŞMADAN MEN cezasına çevrilmesine; Zeytinburnu Irmak SK oyuncusu Kürşad Mahmut Alıcı’nın olaylar bittikten sonra gerçekleştirdiği eylemlerin THF Ceza Talimatı m.58 kapsamında değerlendirilerek 20 gün yarışmalardan men cezası verilmesine, aynı Talimat m.14.2.1.1. hükmü gereği cezanın İKİ RESMİ YARIŞMADAN MEN cezasına çevrilmesine; Karabük Yenişehir Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu Yüksel Küçükoğlu’nun olayların başlangıcındaki etkisi dikkate alınarak THF Ceza Talimatı m.63 kapsamında değerlendirilerek 1 ay yarışmalardan men cezası verilmesine, ilgili cezanın aynı Talimat m.14.2.1.2. hükmü gereği cezanın DÖRT RESMİ YARIŞMADAN MEN cezasına çevrilmesine; Karabük Yenişehir Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu Anılcan Erdem’in olayların gelişmesindeki rolü ve olayların gelişmesindeki ağırlığı dikkate alınarak THF Ceza Talimatı m.63 kapsamında değerlendirilerek 2 ay yarışmalardan men cezası verilmesine, ilgili cezanın aynı Talimat m.14.2.1.3. hükmü gereği cezanın ALTI RESMİ YARIŞMADAN MEN cezasına çevrilmesine,

Ayrıca, hakemler ve gözlemci hakkındaki iddiaların araştırılmak üzere Merkez Hakem Kurulu’na ihbaren bildirilmesine,
(K.2023/83)

Oybirliği ile karar verilmiştir."

Kaynak: https://www.thf.org.tr/haber/01122023-disiplin-kurulu-kararlari/5342

Bakmadan Geçme