Hentbolda Avrupa Haftası

Armada Praxis Yalıkavak, Konyaaltı Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi ve Görele Belediyesi, hafta sonu Avrupa Kupası'nda ikinci tur maçlarına çıkacak.

Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası’nda 2’nci tur heyecanı bu hafta sonu yaşanacak. Türkiye’den 4 temsilcimiz hafta sonu zorlu müsabakalara çıkıp avantajlı skor ve tur arayacaklar. Armada Praxis Yalıkavak iki maçını da Türkiye’de oynayacak. Son şampiyon Konyaaltı Belediyesi ilk maçında Bosna Hersek deplasmanında olacak. Yenimahalle Belediyesi ilk maçını Türkiye’de oynayıp rövanşında Hollanda’ya uçacak. Görele ise ilk maçını Görele’de ikinci maçını Hırvatistan’da oynayacak.

YALIKAVAK’IN RAKİBİ PORTEKİZ’DEN

Armada Praxis Yalıkavakspor’un 2’nci turdaki rakibi Portekiz’den Ada De Sao Pedro Do Sul oldu. Yalıkavak yönetiminin girişimleri neticesinde 2’nci turdaki 2 maç da Bodrum’da oynanacak. İlk maç 23 Eylül Cumartesi günü saat 17.00’da, ikinci maç 24 Eylül Pazar günü saat 16.00’da Bodrum Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda başlayacak. İki karşılaşmayı da Azerbaycan’dan Emil Aghakishi ve Ernest Aghakishi yönetecek. Müsabakanın gözlemcisi Makedonya’dan Kamer Metalari olacak.

SON ŞAMPİYON KONYAALTI’NIN RAKİBİ BOSNA HERSEK’TEN

Avrupa Kupası’nın son şampiyonu Konyaaltı Belediyesi’nin rakibi Bosna Hersek’ten RK Hadzici. Temsilcimiz ilk maçında deplasmanda rakibine konuk olacak. 23 Eylül Cumartesi günü oynanacak 2’nci tur ilk maçı Türkiye saatine göre 20.00’de başlayacak. Rövanş karşılaşması ise Türkiye’de oynanacak. 30 Eylül Cumartesi günü oynanacak rövanş maçının başlangıç saati ise 15.00 olacak.
Türk hentbol tarihinde ilk kez Avrupa’dan şampiyonluk kupası getiren Konyaaltı, bu sezon da başarıyı tekrar etmek için ilk maçta Bosna deplasmanından avantajlı skorla dönmeyi hedefliyor.

YENİMAHALLE’NİN RAKİBİ HOLLANDA’DAN

Temsilcimiz Yenimahalle Spor Kulübü’nün Avrupa Kupası 2’nci turundaki rakibi Hollanda’dan Veneco Velo. Kupa 2’nci turundaki ilk maç 23 Eylül Cumartesi günü Ankara’da saat 17.00’da başlayacak. Rövanş maçı ise Hollanda’da 30 Eylül Cumartesi günü Türkiye saati ile saat 20.00’de başlayacak.
Yenimahalle iki maçta da istediğini alarak bir üst tura yükselmeyi hedefliyor.

GÖRELE’NİN İLK AVRUPA HEYECANI, RAKİP HIRVATİSTAN’DAN

Görele Belediyesi Spor Kulübü ilk kez Avrupa kupalarında mücadele edecek. Giresun temsilcisinin rakibi ise Hırvatistan’dan ZRK Dugo Selo’ 55 olacak. İlk maç 23 Eylül Cumartesi günü Görele’de saat 15.00’te başlayacak. İkinci karşılaşma ise Hırvatistan’da 30 Eylül Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak. 
Görele bir üst tura adını yazdırmayı hedefliyor.

Yılmaz Acar Davut

Bakmadan Geçme