• Haberler
  • THF
  • Disiplin Kurulu Kararları Açıklandı!

Disiplin Kurulu Kararları Açıklandı!

Türkiye Hentbol Federasyonu Disiplin Kurulu, 14.05.2024 tarihli alınan kararları duyurdu.

Türkiye Hentbol Federasyonu Disiplin Kurulu 14 Mayıs 2024 tarihinde tüm üyelerin katılımı ile çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirdi. İşte alınan kararlar..

"1- E.2024/34, K.2024/35
10.05.2024 tarihinde oynanan Konyaaltı Bld. – Yenimahalle Bld. Kadınlar Süper Lig Play-off mücadelesi sırasında yaşandığı iddia edilen olayla ilgili Konyaaltı Bld. Görevlisi Birol Ünsal’ın savunmasının geldiği görüldü. Yapılan değerlendirme sonucunda Birol Ünsal’a THF Ceza Talimatı m.58 gereği yirmi gün, m.14.1.1. gereği İKİ RESMİ YARIŞMADAN MEN CEZASI verilmesine

2- E.2024/35, 2024/36
11.05.2024 tarihinde oynanan Armada Praxis Yalıkavak SK – Kastamonu Bld. SK Kadınlar Süper Lig Play-off mücadelesi sırasında yaşandığı iddia edilen olayla ilgili Armada Praxis Yalıkavak SK sporcusu Kübra Sarıkaya’nın savunmasının geldiği görüldü. Yapılan değerlendirme sonucunda Kübra Sarıkaya hakkında ceza verilmesine yer olmadığına,

3- E.2024/33, K.2024/34-itiraz
Köyceğiz Belediye Spor Kulübü sporcusu Burak Dağcı’nın verilen cezaya ilişkin itiraz dilekçesi incelenmiş, yapılan değerlendirme sonucunda, itirazın THF Ceza Talimatı m.80 “Bir ay ve daha az yarışmalardan men ve hak mahrumiyeti, altı resmî yarışma adedi ile men cezası, bir yarışmayı seyircisiz oynatma cezası, bir maç saha kapatma cezası, teşekkülün bir yarışmadan men cezası ve daha az cezalar ile para cezası ve cezayı kapsamayan kararlara itiraz edilemez.” hükmü gereği USULDEN REDDİNE karar verilmiştir.

Söz konusu itiraz sebebiyle de Kurul, prensip olarak konuyla ilgili genel görüşünü de Hentbol Camiasına hatırlatmak istemiştir. Sporcuların veya diğer ilgililerin kendi kendilerine söylenirken dahi, başkalarının (özellikle müsabaka görevlilerinin) duyacağı şekilde spor ortamına yakışmayan ve/veya hakaretamiz sözler söylemesi eylemi THF Ceza Talimatının kapsamına girmektedir." denildi.

Bakmadan Geçme