• Haberler
  • THF
  • 19 Mayıs 1919, Cumhuriyet'e Atılan İlk Adım...

19 Mayıs 1919, Cumhuriyet'e Atılan İlk Adım...

19 Mayıs, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin ilk adımını attığı tarihi bir gündür. 1938 yılında yasayla resmi tatil ilan edilmiş ve 'Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' olarak kutlanmaya başlamıştır.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı bağımsızlık mücadelesi, milletimizin umutlarını yeniden canlandırmış ve Cumhuriyetimizin kurulmasına giden yolu açmıştır. Bu anlamlı günün yıl dönümünde, Atatürk'ü saygı ve minnetle anıyor, onun mirasını ileriye taşıyacak gençlerimizin bayramını kutluyoruz.

Atatürk'ün "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" ve "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" sözlerini rehber edinerek; kültürel, insani ve sportif değerler ışığında Türk hentbolunun gelişimini ve yayılmasını sürdürme kararlılığımızı vurguluyoruz.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahramanlarımızı rahmet, saygı ve şükranla anıyor; milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz.

Bakmadan Geçme