Avrupa Kupaları’nda rakipler belli oldu

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) tarafından düzenlenen ve dokuz temsilcimizin yer alacağı 2023/24 sezonu Kadınlar Avrupa Kupası, Kadınlar Avrupa Ligi ve Erkekler Avrupa Kupası kuraları EHF’nin Viyana’da bulunan merkezinde çekildi.

TUĞBA AKKESEN / HENTBOLHABER.NET –

Kastamonu Belediyespor, HUN Praktiker-Vac ile karşılaşacak

34 takımın mücadele edeceği Kadınlar Avrupa Ligi’ne temsilcimiz Kastamonu Belediyespor, üçüncü eleme turunda Macaristan’ın HUN Praktiker-Vac takımı ile karşılaşacak. Üçüncü eleme turu maçları 11-12 Kasım 2023 (ilk maç) ve 18-19 Kasım 2023 tarihlerinde oynanacak. Temsilcimiz tur atlaması halinde katılabileceği grup aşamasının ilk tur maçları 6-7 Ocak 2024’te oynanacak.

Kadınlar Avrupa Kupası’nda dört takımımız var

2023/24 sezonunda EHF Kadınlar Avrupa Kupası’nda 64 takım katılıyor. Avrupa Kupası’nda geçen yılın Konyaaltı Belediyespor Bosna Hersek’in RK Hadzici takımı ile eşleşirken, Armada Praxis Yalikavakspor Portekiz’in ADA Sao Pedro do Sul, Ankara Yenimahalle Belediyesi Hollanda’nın Veneco Velo Dames I ve Görele Belediyesi de Hırvatistan’ın ZRK Dugo Selo 55 takımıyla eşleşti.

İkinci tur maçları 23-24 Eylül 2023 (ilk maç) ve 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde yapılacak.

Erkekler Avrupa Kupası’nda dört temsilcimiz mücadele edecek

Bu sezon 76 takımın katılacağı Erkekler Avrupa Kupası birinci eleme turunda temsilcimiz Beşiktaş Ukrayna’nın Donbas, Spor Toto ise Finlandiya’nın IFK Handball Helsinki takımıyla karşılaşacak. Birinci tur maçları 9-10 Eylül (ilk maç) ve 16-17 Eylül 2023 tarihlerinde oynanacak.

Erkekler Avrupa Kupası’na ikinci turdan katılan temsilcimiz Beykoz Belediyesi Belçika’nın HC Vise BM ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi ise Norveç’in Runar Sandefjord takımı ile eşleşti.

Beşiktaş birinci turda rakibini elemesi durumunda Kosova’nın KH Besa Famgas takımı ile ve Spor Toto ise ikinci tura yükselmesi halinde Karadağ’ın RK Buducnost Podgorica takımı ile karşılaşacak.

İkinci tur karşılaşmalar 14-15 Ekim (ilk maç) ve 21-22 Ekim 2023 tarihlerinde oynanacak.

Bakmadan Geçme