Aydın ve Premovic: Salondan kupa ile çıkan biz olacağız

Konyaaltı altın maça hazır mı? Pontevedra'da tribünlerin baskısını fazlasıyla hisseden Antalya ekibi, kendi evinde taraftarının desteğiyle kupaya uzanmak istiyor. Oyuncuların iki kelimesinden biri ise 'motivasyon'…

FULYA ÖKTEM / HENTBOLHABER.NET – Antalya Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü 7 Mayıs’ta kulüp tarihinin en önemli müsabakasına çıkıyor.

Avrupa Hentbol Federasyonu Avrupa Kupası (EHF European Cup) finalinin ikinci ayağında İspanyol ekibi Club Balonmán Atlético Guardes ile kozlarını paylaşacak ekipten Elif Sıla Aydın ve Sanja Premovic ile konuştuk.

Karadağlı Sağ Oyun Kurucu Sanja Premovic, İspanya’daki ilk maçta çok fazla teknik hata yaptıklarını, bu nedenle 17 golde kaldıklarını belirterek; “Bizim için sezonun en kötü maçıydı” dedi.

Premovic, 6 sayı farkla kaybettikleri ilk maçı defalarca izleyip analiz ettiklerini, finalin son ayağına hazır olduklarını söyledi. Ev sahibi avantajını vurgulayan Premovic; “Taraftarımızın önünde oynayacağız, ilk düdükten sonuncusuna kadar mücadeleyi bir an olsun bırakmayacağız ve salonu terk Antalyalıların yüzünde gülücükler, bizim de elimizde kupa olacak” ifadelerini kullandı. 

Antalya’daki gündelik yaşamını sorduğumuz Sanja Premovic; “Antalya’da hayat çok güzel. Deniz kenarında çok zaman geçiriyorum ve burada olmaktan büyük keyif alıyorum. Birçok şehirde oynadım ama Antalya gerçekten özel bir yer” dedi. Premovic, olabildiğince uzun süre Antalya’da yaşamak istediğini söyledi.

Sol Kanat Elif Sıla Aydın ise ilk maça kötü başladıklarını ve toparlanamadıklarını, bireysel hata sayının çok fazla olduğunu, kırılma anlarını değerlendiremediklerini vurguladı. Önlerinde hataların telafisinin olmayacağı bir 60 dakika olduğunun altını çizen Aydın, başarının anahtarının ‘motivasyon’ olduğunu ifade etti.

Son haftayı taktik çalışmalarla geçirdiklerini anlatan Aydın; “Heyecanımız ve isteğimiz en yoğun şekilde devam ediyor. İkinci maç için avantaj rakibimizde gibi görünse de en iyi oyunumuzu oynamak için sahada olacağız” dedi.

MSK Iuventa Michalovce maçını anımsatan Aydın; “Nasıl ki yarı finalde evimizde attığımız 7 gol bize turu 1 sayı farkla getirdiyse yine yapabileceğimizi biliyorum. Evimizde seyircimizin önünde daha iyi bir performansla kupayı kaldıracağımıza inancımız tam. Takımıma güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Konyaaltı Belediyespor, İspanya’daki ilk müsabakadan 23-17 mağlup ayrılmıştı. Rövanş müsabakası 7 Mayıs Pazar Saat 20.00’de Antalya Spor Salonunda oynanacak.

Bakmadan Geçme