Beşiktaş Safi Çimento – Spor Toto SK: 40-31

HDI Sigorta Erkekler Türkiye Kupası Finalinde Beşiktaş Safi Çimento ile Spor Toto Spor Kulübü arasında oynandı. Beşiktaş Safi Çimento, Spor Toto Spor Kulübü'nü 40:31 mağlup etti. Hentbol Erkeklerde Türkiye Kupası'nın Sahibi Beşiktaş Safi Çimento oldu.

Müsabaka karşılıklı goller ile başladı. İlk dakikalarda her iki takımda birbirine üstünlük kurmakta zorlanırken 10.dakika 5:5 eşitlik ile geçildi. Beşiktaş Safi Çimento bu dakikalarda oyunda üstünlük kurmaya başladı ve skoru lehine çevirdi. 17.dakikaya 11:8 siyah-beyazlılar üstün girdi. 20.dakika geride kaldığında skorda Beşiktaş Safi Çimento’nun 13:9 üstünlüğü vardı. İlk devrenin sona kadar üstünlüğünü devam ettiren Beşiktaş Safi Çimento devreyi 19:14 önde kapadı.

İkinci devreye Beşiktaş gol ile başladı. Spor Toto aradaki farkı Özgür ile kapatmaya çalışsa da (37.dakika geri kaldığında 8 gol attı) Beşiktaş hücumda etkili silahları ile hemen cevap verdi.  42.dakika 26:20 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile geçildi. Spor Toto hücumda Enis Yatkın’ı geçemeyince aradaki fark kapanmadı. 48.dakika da skor 32:25 siyah-beyazlılar lehine oldu. Beşiktaş taraftarının desteğini arkasına alarak final maçında istediği oyunu rahat bir şekilde sahaya yansıtmaya devam etti. Maçın son anlarında da daha iyi bir mücadele ortaya koyan Beşiktaş Safi Çimento müsabakayı 40:31 kazandı.

Beşiktaş Safi Çimento 2023-24 sezonu HDI Sigorta Türkiye Kupası’nın sahibi oldu.

Bakmadan Geçme