Beykoz Belediyesi'nin şampiyonluk yolu

2022-2023 Hentbol Erkekler Süper Ligi Cemal Kütahya sezonunun şampiyonu Beykoz Belediyesi Spor Kulübü oldu.

TUĞBA AKKESEN/HENTBOLHABER.NET-2022-2023 Hentbol Erkekler Süper Ligi Cemal Kütahya sezonunun şampiyonu Beykoz Belediyesi Spor Kulübü oldu.

Normal sezonu 39 puan ile lider tamamlayan Beykoz Belediyesi Spor Kulübü 19 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. İlk haftada oynamış oldukları Sakarya Büyükşehir Belediye maçından 36-34 skorluk mağlubiyetle ayrılıp sezona kötü bir başlangıç yapan Beykoz Belediyesi sonrasında almış olduğu galibiyetlerle toparlanma sürecine girmişti. 7.haftada Özel Vefakent Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ile 34-34 berabere kalan Beykoz Belediyesi Spor Kulübü, 8. haftadan itibaren  oynamış olduğu maçlarda mağlubiyet yüzü görmemişti ve normal sezonu lider kapatan takım olmuştu.

Beykoz Belediyesi oyuncusu olan Samet Kanberoğlu, 172 gol sayısı ile normal sezonun gol krallığını elde etmişti.

Beykoz Belediyesi Spor Kulübü play-off macerasında da Köyceğiz Belediyesi Spor Kulübü ile karşılaştı. Her iki maçtan almış olduğu galibiyetlerle çeyrek finalde başarılı performansını devam ettiren Beykoz Belediyesi Spor Kulübü yarı finalde Spor Toto Spor Kulübü ile eşleşti.

Spor Toto Spor Kulübü ile oldukça çekişmeli ve heyecan temposu yüksek iki maç oynayan Beykoz Belediyesi Spor Kulübü iki maçtan da galibiyetle ayrılarak adını finale yazdıran taraf olmuştu.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

HentbolHaber.Net (@hentbolhaber)’in paylaştığı bir gönderi

Beykoz Belediyesi finaldeki rakibi Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile oynadığı ilk maçtan 30-31 skorluk galibiyetle ayrılarak seride 1-0 öne geçmişti.

İkinci maçını kendi evinde oynayan Beykoz Belediyesi Spor Kulübü serideki ikinci galibiyetini 39-35 skor ile alarak, üçüncü maç öncesi oldukça avantajlı bir konum sahibi olmuştu.

9 Mayıs tarihinde oynanan üçüncü karşılaşmadan da 28-26 skorluk galibiyetle ayrılan Beykoz Belediyesi Spor Kulübü, sezon boyunca sürdürdüğü başarısının sonucunu şampiyonluğu elde ederek göstermiş oldu.

Play-off sürecindeki gol krallığı listesinde şampiyon Beykoz Belediyesi iki oyuncusunu görmekteyiz. 47 gol sayısı ile; Beykoz Belediyesi oyuncusu Ali Emre Babacan ve  44 gol sayısı ile Samet Kanberoğlu gol krallığı listesine isimlerini yazdıran oyuncular oldu.

Hentbolhaber.net olarak şampiyon Beykoz Belediyesini tebrik ediyoruz.

Bakmadan Geçme