Birol Ünsal: 'Kazanan kadın hentbolu olacak'

Seride beraberliği sağlayan Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübünün antrenörü Birol Ünsal, düşüncelerini aktardı.

TUĞBA AKKESEN/HENTBOLHABER.NET- 2022-2023 Hentbol Sezonu Kadınlar Süper Ligi Play-off’unda oynanan final maçının dördüncü mücadelesinde Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü, Kastamonu Belediyesi Spor Kulübü’nü 33-31 skor ile yenerek seriyi 2-2 berabere yaptı.

Antalya Akdeniz Üniversitesi Spor Salonunda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını 19-15 Konyaaltı Belediyesi önde kapattı. İkinci devrede de skor üstünlüğünü koruyan Konyaaltı Belediyesi maçı 33-31’lik skorla kazandı.

Seride beraberliği sağlayan Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübünün antrenörü Birol Ünsal, düşüncelerini hentbolhaber.net’e şu şekilde aktardı:

“Final serisinin bu kadar heyecanlı ve mücadele dolu geçmesi tüm kadın hentbolu adına oldukça sevindirici. Finali beşinci maça taşıdığımız için çok mutluyuz. İnşallah, kupayı biz alırız. Sonuç ne olursa olsun kazanan kadın hentbolu olacak. Güzel ve centilmence geçen bir seri oluyor. Mücadele gösteren tüm sporcularımı kutluyorum.”

Birol Ünsal, oynamış oldukları serideki dört maçı da şu şekilde değerlendirdi: “Final serisine istediğimiz gibi başlayamadığımızı ifade edebilirim. Evimizde oynadığımız maçı kazanabilirdik. Çok fazla 7 metre kaçırdık. Kastamonu’da oynanan maçta da kötü başladık; ancak sonradan kupanın farkına vardık. Her iki maçta da konsantrasyon sorunu yaşadık. Şu anda sezonun tüm maçları bir maça endekslendi. Elimizden geleni yapıp şampiyon olmak istiyoruz.”

Seride Neler Olmuştu?

Kastamonu Belediyesi Antalya’da oynanan ilk maçı 34-33, Kastamonu’da oynanan ikinci maçı 32-30’luk skorla kazanmış ve seride 2-0 öne geçmişti. Konyaaltı Belediyesi Kastamonu’da oynanan üçüncü maçı 33-32 alarak seriyi 2-1’e getirmişti.

 

 

Bakmadan Geçme