Bu hentbolcuları es geçmemek lazım!

Hentbol Kadınlar Süper Ligi'nde İzmir Büyükşehir Belediyespor, başabaş mücadele sonucunda Görele Belediyespor'u mağlup ederken, maçın yorumu antrenör Gürcan Budakçı'dan geldi.

Bu hentbolcuları es geçmemek lazım!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HENTBOLHABER.NET – Milli maçlar için verilen aradan sonra Kadınlar Süper Lig maçlarının 4. hafta karşılaşmaları 16-17 Ekim itibarı ile başladı. Yaklaşık 17 günlük arada takımlar eksikliklerini gidermeye, sakat oyuncular iyileşmeye, hala transferler yapılmaya devam etti. İzmir’de oynanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ile Görele Belediyesi Spor Kulübü arasındaki maçı üst sıraları şekillendirme adına önem arz eden bir müsabakaydı.

İzmir ekibinde 3. haftaya bakıldığında Yeliz Özel ve Ece Sözmen kadroda yoktu, Görele ekibinde ise Perihan Topaloğlu Acar kadroda olmasına rağmen maçta süre almamıştı.

Milli takım arasının iki takım içinde sakatlıkların iyileşmesi açısından olumlu olduğu 4. haftaki müsabakada gözlemlendi. İzmir’deki maçta bahsi geçen sporcular takımlarındaki yerlerini aldılar. İzmir maçlarının alışıla gelmiş spor salonu Fuar Celal Atik, hava şartları nedeniyle bakıma girmesi ile müsabaka Evka-4 Naim Süleymanoğlu spor salonunda oynandı. Evka-4 Naim Süleymanoğlu spor salonu yerleşke olarak, kapasite olarak güzel bir salon kaldı ki İzmir ekibi bu salonda bir çok unutulmaz maçlar oynadı ( 2008/09 Challenge Cup yarı final Thüringer maçı). Ancak belirtmeliyim ki. Biraz bakım gerekmekte, hatta aydınlatma özellikle yedek bankı hizasındaki çizgilerde yetersiz kalmakta.

Evet ani gelişen bir durum büyük değişiklikler son anda gerçekleştirilemez ancak A-B-C planlarının hazır olması da gerekmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün Yunan ekibi A.E.S.H. Pylea ile 23 ve 24 Ekimde ikisi de İzmir’de oynanacak maçı var. Beklenmedik bir olumsuzlukta A-B-C planlarının hazır olması gerekmektedir.

Bu hentbolcuları es geçmemek lazım!

Gelelim müsabakaya:

Her iki ekibinde kalesinde çok iyi kalecilerin olması, kadrolarda gidişatı değiştiren oyuncuların olması, maçın çok çekişmeli geçeceğinin emaresini veriyordu.

Maç başladığında İzmir ekibi ilk golü bulan takımdı. Anca-Mihela  ROMBESCU’nun kurtarışları  da gelince İzmir ilk dakikalarda maça ağırlığını koyacak ve maç böyle geçecek düşüncesi belirdi. Ancak Görele üçüncü dakikada ilk gölü bularak cevap vermeye başladı. Görele kalesinde milli kaleci Serpil ABDİOĞLU kurtarışları da başlayınca maçın yönü değişti.  Görele’nin  karakteristik oyunu olan hızlı oyun, hızlı santra, hızlı hücumlarla ilk yarı İzmir ekibini gerçekten sarstı. Görele ekibinin bu süratine ayak uydurmak bir çok takım için zor bir durum. İlk yarı skoru 14-18 Görele ekibinin lehine sonuçlandı.

İkinci yarı bizleri sürpriz mi? Yoksa rutin gidişat mı bekliyordu? İkinci yarı için takımlar yerlerini aldı ve maç başladı. İzmir ekibi 6 dakikada 6 gol ile 6:0 lık bir seri yakalayarak maçı genel skorunda 20-18 ile iki sayı üstünlüğü ele geçirdi. Görele ekibinin bu 6 dakikada daha etkili hamleler ile gidişatı etkilemesi gerekmekteydi ancak olmayınca maç tekrardan foto finish emareleri vermeye başladı. Görele ekibi 48. dakikada beraberliği yakalamasına rağmen İzmir ekibi kaçışını sürdürdü.  Maçın 57. dakikası skor 32-31 İzmir lehineydi ve Görele peşini bırakmıyordu. Maçın son saniyelerinde İzmir ekibinin kazandığı serbest atışı Ece Sözmen’nin gol ile sonuçlandırması İzmir ekibine rahat nefes aldırdı.

Maçta dikkat çeken noktalar ise; İzmir ekibinin teknik heyetinde dâhil olduğu on bir tane 2 dakika cezası alması, bu alanda Görele ekibinin altı tane 2 dakika cezası alması. İzmir ekibinin savunmada önem verdiği isim Ümmü gülsüm Bedel’in 58. Dakikada kırmızı kart alması, bu noktada Görele ekibinin top kayıpları ve gol bulamayışı maçtaki bazı önemli anlardı.

Bu hentbolcuları es geçmemek lazım!

Bu hentbolcuları es geçmemek lazım!

Bahsetmek istediğim önemli bir konu ise; havuzumuzun dar olduğu ile ilgili söylemle alakalı.

Görele ekibinde yer alan bazı oyuncular ile alakalı. İzmir ekibine karşı, özellikle ligimizin başarılı kalecisi Anca-Mihela  ROMBESCU’ya karşı Görele ekibinde yer alan Samsun orjinli ve maçta 6/8 gol/şut oranıyla sağ kanatta oynayan 1999 doğumlu Ayşenur Kara, sağ oyun kurucuda yer alan 1999 doğumlu, Bursa orjinli 4/8 gol/şut oranıyla oynayan Sevdanur Özkan gibi gençlerimiz takibe alınmalı ve değerlendirilmeli  diye düşünmekteyim. Tabi ki bu milli takımda görevli antrenörlerimizin tasarrufunda yer alacaktır. Bu arada Arife Yaşin’den de bahsetmemek olmaz. Müsabakayı force eden bir oyun sergiledi. İzmir ekibinde ise Ece Sözmen, Sibel Kıcıroğlu, Tamara Bokaric ve Burcu Dindar dikkatleri üzerinde topladılar. Her iki ekibinde kalesinde yer alan kaleciler Serpil ABDİOĞLU (17 kurtarış), Anca-Mihela  ROMBESCU (14 kurtarış) ile maça önemli dokunuşlar gerçekleştirdi.

Bu sonuçla İzmir ekibi puanını 6 yaparken, Görele ekibi 2 puanda kaldı. Seyir açısından çok üst düzey bir maç oynadıkları için her iki ekibe de hentbol severler olarak teşekkür ederiz. 

Bakmadan Geçme