Cengiz Hatırnaz: 'Hak ettiğimiz bir şampiyonluk aldık'

Hentbol Erkekler Süper Ligi Cemal Kütahya sezonunun şampiyonu Beykoz Belediyesi Spor Kulübünün idari menajeri Cengiz Hatırnaz, Hentbolhaber.Net'e konuştu.

TUĞBA AKKESEN/HENTBOLHABER.NET- Hentbol Erkekler Süper Ligi Cemal Kütahya sezonunun şampiyonu Beykoz Belediyesi Spor Kulübünün idari menajeri Cengiz Hatırnaz, sezon sonunda almış oldukları şampiyonluğu ve yorucu bir tempo ile sürmüş olan ligi kapsamlı bir şekilde hentbolhaber.net’e özel olarak değerlendirdi.

Hatırnaz’ın açıklamaları şu şekilde:

“Bütçesel olarak dengeli bir şekilde giderek uzun vadeli bir sistem oluşturduk. Bu durum bizlere şampiyonluğun geleceğini hissettiriyordu. Son iki- üç yıldır mücadelemizi asla bırakmadık. Covid-19 sırasında ligde zirvede yer alırken pandemi süreci başladı. Sonrasında olan karar maçlarında, çok basit hatalarla şampiyonluğu kaçırdık.

Geçen yıl ise Türkiye Kupası’nı kazanmamız bize umut verdi. Bu yıl içinde çok heyecanlıydık. Başarılı olacağımıza inanıyorduk. Ülkemizde bir deprem felaketi yaşandı. Hatay’ın durumundan kaynaklı sıralama değişti. Ligin normal sezonunu ise zirvede tamamladık. Play-off eşleşmelerimizdeki maçlar da  çok zorluydu.

Örneğin; Köyceğiz maçında çok zorlandık. Yarı finalde de Spor Toto Spor Kulübü ile eşleştik. Onlarla ligde de maçlarımız her zaman çok çekişmeli geçiyor.

Final maçının ilk mücadelesinde ev sahibi olmasının da avantajıyla Sakarya takımı da çok direnç gösterdi. Çok zorlu geçen mücadeleyi 30-31 skorla kazandık. Diğer maçlarda var olan avantajımızı vermek istemedik. Final serisini 3-0 olacak şekilde kazanarak şampiyon olduk.

Play-offlardaki maç sonuçlarına bakarsak tüm takımlar için maçlar zorluydu.

Şunu diyebilirim ki; hak ettiğimiz bir şampiyonluk aldık. Takımdaki tüm çocuklar şampiyonluğa inanmışlardı. Lige, Süper Kupayı kazanarak başlamak da takımdaki herkese bambaşka bir motivasyon sağladı. Nisan ayının başından itibaren olan salon sorunumuzda Beşiktaş Yurtbay Seramik bize yardımcı oldu. Çok güzel bir centilmenlik örneği göstererek salonlarını bize açtılar. Çok teşekkür ediyoruz kendilerine. Kendi kariyer hayatımda bu şampiyonluk benim için çok anlamlı. Hem menajerliğim döneminde hem de oyunculuğum döneminde Türkiye Kupası- Süper Kupa ve Süper Lig Kupasını kazanarak bu üç başarıyı da elde ettim.” dedi.

Beykoz Belediyespor’da  şampiyonluk yolunda iddialı bir kadro kurmak için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Beykoz Belediyesi’nin şampiyonluk yolu

Bakmadan Geçme