Erkekler Süper Ligi Play-Off'unda Finalistler Belli Oldu

2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi'nde Play-off Şampiyonluk Etabı'nın ilk turunda Beşiktaş Safi Çimento ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi, rakiplerini mağlup ederek final turuna yükseldi.

Beşiktaş Safi Çimento, Spor Toto karşısında 43-22 ve 30-28'lik sonuçlarla iki galibiyet alarak, Sakarya BBSK ise Beykoz Belediyesi'ni 35-29 ve 31-30'luk skorlarla yenerek Final Turu'na çıktı.

Erkekler Süper Ligi'nde Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi, beş maçlık bir seri olarak üç galibiyet esasına göre yapılacak. Normal sezonu lider tamamlayan Beşiktaş Safi Çimento, serinin ilk iki maçına ev sahipliği yapacak. Üçüncü ve gerektiğinde dördüncü maçlar Sakarya BBSK'nın sahasında oynanacak. 

Eğer beşinci maça ihtiyaç duyulursa, Beşiktaş Safi Çimento'nun sahasında oynanacak. Seride üç galibiyet alan takım Erkekler Süper Ligi Şampiyonu olurken, kaybeden takım ise ligi ikinci sırada tamamlayacak. 

Final serisi maçları 20 Mayıs'ta başlayacak.

Play-Off Şampiyonluk Etabı ilk turunda elenen Spor Toto ve Beykoz Belediyesi ise Üçüncülük-Dördüncülük serisi için karşı karşıya gelecek.

Üç maçlık seride iki galibiyet alacak takım ligi üçüncü sırada tamamlayacak, diğer takım ise dördüncü sırada yer alacak. Dördüncü olan takım, Sıralama Etabı beşincisi ile Süper Lig Sıralaması'nda Dördüncülük-Beşincilik maçı oynayacak.


Şampiyonluk Etabı Müsabaka Sonuçları:

30 Nisan Salı 

- Sakarya BBSK 35-29 Beykoz Bld 
-Beşiktaş Safi Çimeto 43-22 Spor Toto

2 Mayıs Perşembe

-Sakarya BBSK 31-30 Beykoz Bld 
-Beşiktaş Safi Çimeto 30-28 Spor Toto

Bakmadan Geçme