Hakan Günal: Bu Ülke, Tek Branşın Ülkesi Değildir!

Hentbol antrenörü ve Kastamonu Belediyesi GSK eski antrenörlerinden Hakan Günal sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Türk kadın hentbolunun iki önemli takımının kapanacağı yönündeki ifadelere istinaden düşüncelerini paylaşan Hakan Günal, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Kadın hentbolüne son 10 yılda damga vurmuş iki takım kapanıyor...
Biri Antalya Konyaaltı Belediyespor, Türk hentbol tarihinde bir ilki başarmış ve 3 nolu Avrupa kupasını ülkemize kazandırmış diğeri Kastamonu Belediyespor yine bir başka ilki gerçekleştirmiş ve gruplu sistemde 2 nolu kupada gruptan lider çıkan bununla birlikte ½ final oynayan tek Türk takımı.
Bu illerin Yeni seçilen belediye yöneticileri neredeyse ilk icraat olarak sadece kendi illerinin değil tüm yurtta ki birçok kız çocuğunun kendilerine rol model olarak aldığı bu sporcu ablalarının takımsız kalmalarına neden olacak kapatma kararını almış durumdalar.
Neden ?
Belirsiz...
Eğer ortada kulüp idarecilerinin  suç teşkil eden eylemleri var ise suçluları adalete teslim etmek öncelik olmalı hem de kim olduğuna bakmadan yoksa sizlerde suçluyu korumak gibi bir töhmet altına girmiş olursunuz.. 
Yok eğer suç teşkil eden bir şey yok ve sadece keyfi bir karar ise bunun hesabını da bu kararı alanlar açıklamalı.
Ve kapatma kararını alanlar şunu iyi bilmeli; kadınlarımıza her alanda daha çok imkan ve eşit ortam sağlamak söylemiyle ortaya çıkıp onları örnek alan kız çocuklarına siz ne yaparsanız yapın sonunda egemen bir güç gelir sizin hayallerinizi elinden alır mesajı vermiş olursunuz.
Son olarak eğer bu kulüplerde ki branş hentbol değil de başka bir branş olsaydı bu kararı yine bu kadar çabuk ve kesin bir şekilde alıp uygulayabilir miydiniz ???
Unutmayın ki 85 milyonluk bir ülke sadece tek branşın ülkesi değildir..."

Yorumlar 1
Yasin 01 Haziran 2024 16:56

yazık. koskoca federasyon nerede? Başkan forma mı dağıtıyor?

Bakmadan Geçme