• Haberler
  • THF
  • Hakan Küçükyılmaz: 'Başarılı bir sezon geçirildi'

Hakan Küçükyılmaz: 'Başarılı bir sezon geçirildi'

Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu(MHK) Başkanı Hakan Küçükyılmaz, sezon değerlendirmesini Hentbolhaber.Net ekibinden Tuğba Akkesen'e yaptı.

TUĞBA AKKESEN/HENTBOLHABER.NET- 2022- 2023 sezonunun tamamlanması sonrası özel röportajlarımıza devam ediyoruz.

Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu(MHK) Başkanı Hakan Küçükyılmaz, hakemlerin nasıl bir sezon geçirdiğini, yapılacak olan çalışmaları hentbolhaber.net ekibine özel olarak aktardı.

Küçükyılmaz, özellikle bu yılın çok tempolu geçtiğini ve yaklaşık iki binin üzerinde müsabaka oynandığını ifade ederek açıklamalarını şu şekilde devam ettirdi:

“İki binin üzerinde müsabaka oynandı bu yıl. Bu müsabakalarda iki bin çift hakem ve iki binde gözlemci görev aldı. Bazı müsabakalarda çift gözlemci ile yönetim oldu. Sezon olarak çok iyi bir sezon geçirildi. İnşallah 2023-2024 sezonunda da aynı başarı devam eder.

Yeni sezon seminerimizi de 18-20 Ağustos’ta yapacağız. Yeni sezonumuza da 26 Ağustos tarihinde kadınlar ve erkekler Süper Ligi ile başlayacağız.

Bu sürede de Uluslararası arenada başarılarımız oldu. Mehtap Şimşek ve Pınar Ünlü Hatipoğlu EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi Final4 organizasyonunda görevlendirildi. Bir önceki organizasyonda erkek hakemlerimizden Kürşad Erdoğan ile İbrahim Özdeniz’de 12-29 Ocak 2023 tarihleri arasında Polonya ve İsveç’in ortaklaşa düzenleyeceği Dünya Hentbol Şampiyonası’nda görev almışlardı.

Plaj hentbolunda yeni uluslararası gözlemcimiz oldu.

Hakemlik açısından da başarılı bir sezon geçirdiğimizi söyleyebilirim. Kadın hakem olarak da Mehtap hoca ve Pınar hoca gururumuz oldular. Muhtemelen bir sonraki yıl gerçekleşecek olan organizasyonlarda Avrupa Şampiyonası’nda görev alacaklar. Belki şampiyonlar ligi finalinde görev alacaklar. Bu durum bizim için çok büyük bir başarı.”

Küçükyılmaz’a yeni uluslararası aday hakem ve aday gözlemciler ile iligili olarak çalışmaları sorduğumuzda ise kendisinden edindiğimiz bilgiler şu şekilde:

“Bizim aday hakemlerimiz var. İzmir’den Gökhan Adıgüzel ve İldeniz Kaygusuz birinci sırada bulunuyorlar. Bu yıl davet edilirse Gökhan ve İldeniz sahada performans gösterecek. Uluslararası gözlemci adaylarımız var. Bu durum haricinde genç adaylarımız var. “Genç Hakem projesine” gönderecek olduğumuz hakemler var. Gelecek dönemler için Uluslararası hakem olarak hem biz, hem de EHF hakem hazırlıyor.  Sonraki projelerimize daha da fazla hakem çıkacak. Tarama yapıyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana “Aday Hakem Kurslarımızı” açtık. Kısa zaman içerisinde bu hakemlerimizi hentbol liglerine kazandırırsak bizim için çok daha güzel olacak.”

“Gelişmelerimiz çok iyi”

Hakan Küçükyılmaz Türk hentbolunun son zamanlarda göstermiş olduğu başarılar hakkında açıklamalarda da bulanarak sözlerini şu şekilde noktaladı: “Federasyon Başkanı Uğur Kılıç ile birlikte vizyon değişti. Bütün play-offlar ve kupa finalleri ilgiyle takip ediliyor. Konyaaltı Belediyesi kadın hentbol takımı Avrupa Şampiyonu oldu. Zaten Kastamonu Belediyesi  yıllardır Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ediyor. Türk milli takımımız ucu ucuna iki maçı kaybetti. İki maçtan birinden belki puan çıkartabilseydik Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecektik. Hentbol adına gelişmelerimiz çok iyi. İlerideki dönemlerde çok daha iyi olacağını söyleyebilirim.”

Bakmadan Geçme