• Haberler
  • THF
  • 'Hentbola bıraktığım tüm mirasımı bitirdiler, adayım'

'Hentbola bıraktığım tüm mirasımı bitirdiler, adayım'

Türkiye Hentbol Federasyonu'nun gerçekleştirilecek olan seçimlerinde, başkan adayı olmak için çalışmalara başlayan ilk isim belli oldu.

Türkiye Hentbol Federasyonu’nun eski başkanlarından Tarık Cengiz, Türkiye Hentbol Federasyonu’nun gerçekleştirilecek olan seçimlerinden başkan adayı olmak için çalışmalara başladığını açıkladı.

Hentbolhaber.net’le yazılı bir açıklama paylaşan Cengiz, ‘Hentbola bıraktığım tüm mirasımı bitirdiler’ ifadelerine yer verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile hentbola ve hentbol salonuna dair görüşmeleri olduğunu söyleyen Cengiz, yeni dönem adaylığı için çalışacağını söyledi.

Tarık Cengiz’in açıklamaları şöyle:

“Avrupa’da toplam 247 maça gözlemci olarak çıkan, tek Türk Gözlemciyim. 2 Şampiyonlar Ligi Final (Erkekler), 1 Şampiyonlar Ligi final (Kadın), 6 Avrupa Kupası final, 4 Erkekler 3 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Final, Genç-Yıldız Erkek ve Kadınlar Avrupa Şampiyonası Finallerinde EHF Gözlemcisi olarak görev yaptım ve EHF adına şampiyonluk kupasını verdim. 2008’de, 7 aday ile beraber yarıştığım EHF As Başkanlığı seçimini, 49 ülkenin, 38’inin oyunu alarak kazandım. 4 yıl EHF As Başkanlığı (2008-2012) ve 4 yıl EHF Tahkim Kurulu Başkanlığı (2000-2004) yaptım. THF Spor Salonunu ben yaptım. Hummel markasının Türkiye Distribütörlüğünü THF’ye aldım, Bilal Eyüboğlu geri verdi.”

‘Hentbola Bıraktığım Tüm Mirasımı Bitirdiler’

Cengiz şöyle devam etti: “Salonun yarısını GSGM’ne verdiler. Yasal değil. Çankaya Belediyesi ile yapılan protokol gereği salon 49 yıllığına bize tahsis edilmiştir, federasyon bir bölümünü ne yazık ki kullanamıyor ve bu durum beni üzüyor"

‘İstanbul ve İzmir’e Salon Yaptıracağım’

“Ankara’da Çankaya Belediye başkanı ile görüştüm şu anki Ahmet Taner kışlalı Spor salonu Türkiye’nin Spor Federasyonu‘na kazandıracağız. Altyapı maçlarını oraya kaydıracağız. Sayın Ekrem İmamoğlu‘yla ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız da bu konuda görüşmelerimiz var. Arazi tahsisi isteyeceğim onlardan ve o iki ile de mutlaka ve mutlaka federasyona ait bir salon yaptıracağım.”

‘Hummel’ın Hesabını Soracağım’

Cengiz: “Hummel gibi bir dünya markasını Türkiye’ye getirdim Türkiye Hentbol Federasyonu iktisadi işletmesini kurarak distribütörlüğü getirdim. Her yıl milyonlarca Euro para kazanacak bir olayı Bilal Eyüboğlu tuttu Beşiktaş’ın sponsoru olan Tuncelili birine verdi. Federasyonun sırf bu işten milyonlarca Euro zararı vardır kimin malını kime veriyorsun bunun da hesabını soracağım.”

14 Yıldır İddia’da Artış Yok

Tarık Cengiz: “Hentbol maçlarını iddiaya ben soktum fakat benim dönemimde iddiaya başlayan kulüpler o dönemdeki paraları alıyorlar. Yani aradan 14 yıl geçmiş para da en ufak bir artış yok.”

‘Utanılacak Bir Durum’

Cengiz: “Uluslararası arenada yok olduk. Uluslararası hakem sayımız uluslararası gözlemci sayımız inanılmaz derecede düştü. Ben bıraktığımda üç uluslararası hakemimiz dokuz uluslararası gözlemcimiz vardı. Türkiye EHF’nin kurullarına hiçbir üye seçimle sokamadı. Yani Kosova’nın bile Ermenistan’ın bile üyesi var Türkiye’nin yok, bu gerçekten utanılacak bir durum.”

Tarık Cengiz son olarak: “Yönetim kurulu listemi veya çalışacak ekibimi yavaş yavaş oluşturmaya başladım. Tamamen hentbolun içinden gelmiş, çok iyi, çok çalışkan, çok liyakatlı isimler var. Zaman içerisinde bununla ilgili gelişmeleri de paylaşacağım.”

Yorumlar 1
Bilal 04 Haziran 2024 17:22

Hayırlı Olsun. Uğur Kılıç yönetimini bizci değil benci idi. Tarık Cengiz döneminde bir kulüp avrupa kupası kazansa idi şu an ödülden ödüle koşuyor olurdu. Federasyon ne yaptı. Konyaaltı'nı dışladı. Uğur ne yaptı. Birol hocanın söylediği gibi antrenörler ile muhattap olmuyorum dedi!

Bakmadan Geçme