• Haberler
  • THF
  • Hentboldan sonra futbolda da mavi kart dönemi başlıyor!

Hentboldan sonra futbolda da mavi kart dönemi başlıyor!

Futbolda Mavi Kart Dönemi mi Başlıyor? İngiliz basını Telegraph gazetesinden flaş iddia ortaya atıldı. Futbolda Mavi Kart Dönemi Başlıyor!

IFAB, futbolda mavi kart uygulamasına geçeceği öğrenildi. Futbol Hakemlerinin artık maçlarda atak kesen faullerde ve itirazlarda bu kartı kullanacak. Mavi kart uygulamasının resmen duyurulması bekleniyor. 

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (kısaca IFAB), futbol oyun kurallarını belirleyen bir kurumdur. IFAB'ın yeni bir uygulamaya geçeceği öğrenildi. Hentbolda uygulanan "Mavi" kart uygulamasının futbolda da geçerli olacağı İngiliz basını Telegraph gazetesi tarafından paylaşıldı.

Yeni uygulama ile oyuncuların 10 dakika boyunca sahadan uzaklaştırılacağı öğrenildi. Ayrıca yeni protokole göre bir futbolcu iki mavi kart görmesi halinde bir kırmızı kart görmüş sayılarak oyundan ihraç edilecek. 

Öncelikle olarak Galler Futbol Federasyonu'nun uygulamaya koyması daha sonrasında İngiltere'nin de kullanması bekleniyor. EURO 2024 ve gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde uygulanmayacak.

Hentbolda mavi kart uygulaması ağır sportmenlik dışı davranışlar sonrası oyuncuya rapor yazılacağını ve tribünde/ekran başında yer alan seyircilerin ilgili oyuncunun maç sonrası rapor  sonucu ceza alabileceği göstermek amacıyla uygulanıyor.

https://www.hentbolhaber.net/ilk-mavi-kart-gosterildi/4504/

Bakmadan Geçme