Hüseyin Güzey: 'Çok mutlu ve gururluyum'

Hem Erkekler Süper Lig hem de Kadınlar Süper Lig şampiyonluğunda onun imzası var!

TUĞBA AKKESEN/HENTBOLHABER.NET-Hentbolhaber.net olarak sizleri özel bir isimle tanıştıracağız. Hentbol camiasından bilenler elbette bilir.

Beykoz Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün şampiyon Başantrenörü Mesut Ilgın’ın ve Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün şampiyon Başantrenörü İbrahim Belet’in de geçmiş yıllarda hocası olan Hüseyin Güzey, öğrencilerinin başarısından dolayı yaşamış olduğu gururu hentbolhaber.net’e özel olarak paylaştı. Arşivinde yer alan görsellerle iki antrenörün başarısını dile getiren Hüseyin Güzey, büyük mutluluk yaşadığını paylaştı.

Güzey’in hayranlık uyandıran yaşam hikâyesi ve özel açıklamaları şu şekilde: “Çok duyguluyum öncelikle. Onlarla gurur duyuyorum. Her ikisi de hem sporculuk yaşamında hem de antrenörlük yaşamında büyük karakter ve şahsiyet sahibi insanlar. Benim antrenörülük zamanımda şu felsefem vardı. Onlara da her zaman vurgulamıştım. ‘Antrenör; karakterini takıma yansıtmalıdır.’ Ben inanıyorum ki onlar da karakterlerini takımlarına yansıttılar. İkisi de bilgi, deneyim, tecrübe konusunda çok başarılılar. Ben çok mutlu oldum. Gururlandım. Hak ettiklerine inanıyorum.”

Hüseyin Güzey: 'Çok mutlu ve gururluyum'Mesut Ilgın 

“25 yıl aralıksız antrenörlük yaptım”

Peki, Hüseyin Güzey kimdir?

Güzey’in deneyim dolu yaşam hikayesi de kendi ifadeleri ile şu şekilde: “İzmirliyim. Ben, Buca eğitim enstitüsünden 1979 yılında mezun oldum. Buca Lisesinde 31 yıl görev aldım. Gürçeşme Anadolu Lisesinde 8 yıl  öğretmenlik yaptım. Meslek hayatımın ilk yıllarından itibaren hentbol antrenörlüğüne başladım. 12 tane Uluslararası antrenörlük semineri geçirdim. Millî takım antrenörlükleri yaptım.  Altay’da 11 yıl çalıştım.  Buca Belediyesi’nde 6 yıl görev aldım. Tansaş Spor Kulübünü lige çıkardım. Orada da 4 yıl görev aldım. Gençlerde Türkiye Liginde Altay’da namağlup olduk. Federasyon Kupasına sahip olduk. Tansaş Spor Kulübünde namağlup şampiyon olduk. Benim en çok gururlandığım konu ise Türkiye’nin ilk defa yurtdışına transfer ettiği dört oyuncu benim oyuncularımdı. Mesut mesela. Mesut, Avusturya’da da oynamıştı. Bu konular benim antrenörlük hayatımın en çok gurur duyduğum noktaları. 25 yıl aralıksız antrenörlük yaptım.Meslek hayatımın unutamayacak, gurur duyduğum anları çok fazla.”Hüseyin Güzey: 'Çok mutlu ve gururluyum'

Hüseyin Güzey: 'Çok mutlu ve gururluyum' Bucaspor hentbol takımı 16 numarası ile İbrahim Belet. 

“Fedakarlık gösteren herkes başarılı olacaktır”

Hüseyin Güzey, genç sporculara ve antrenörlere çok çalışmaları gerektiğini vurgulayarak sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “ Sporcuların bilgi birikimli ve kültürlü olması gerekiyor. Yaptıkları işi çok sevmeleri gerekiyor. Takım içindeki kurallara uymaları lazım. Büyük fedakârlıklar göstererek çalışmaları gerekli. Bu fedakârlıkları gösteren herkes mutlaka başarılı olacaktır öyle düşünüyorum.”

İbrahim Belet: “Kupa, Kastamonu’ya çok yakıştı”

Mesut Ilgın: “Bu takımın antrenörü olduğum için çok gurur duyuyorum”

Bakmadan Geçme