• Haberler
  • Arşiv
  • İbrahim Belet: 'Bu sürecimde yanımda olan herkese teşekkür ederim'

İbrahim Belet: 'Bu sürecimde yanımda olan herkese teşekkür ederim'

Antrenör İbrahim Belet'ten özel açıklamalar.

TUĞBA AKKESEN/Hentbolhaber.net- Hentbolhaber.net olarak siz değerli okuyucularımıza özel, yaşam hikâyesi haberlerimizle devam ediyoruz.

Bugün karşınızda 2022-2023 Hentbol Kadınlar Süper Lig şampiyonu Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü antrenörü ve gelecek sezon Romanya’da görev alacak antrenör İbrahim Belet’in kendi anlatımıyla yaşam hikâyesine yolculuk yapacağız.

İbrahim Belet: 'Bu sürecimde yanımda olan herkese teşekkür ederim'

Son derece kıymetli, başarılarla dolu yıllarını hentbol ailesi okuyucularına paylaşmaktan çekinmeyen kıymetli antrenör İbrahim Belet’in açıklamaları şu şekilde:

İbrahim Belet: 'Bu sürecimde yanımda olan herkese teşekkür ederim'

“ 1974 yılında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde doğdum. Şu kıymetli bilgiyi de sizlerle paylaşabilirim. Bir yıl nüfus cüzdanım olmadan İzmir’de okula başladım ve 23 Nisan İlkokulu’nda bir yıl nüfussuz okuyup, birinci sınıfın sonunda nüfus cüzdanım çıkartıldı. Beş yıllık ilkokul macerasından sonra Buca Ortaokulu’na geçtim. Hüseyin Güzey hocam tören alanında hentbol takımı için oyuncu seçiyordu. Uzun boyumdan ve fiziğimden dolayı beni hentbol antrenmanlarına çağırdı. İlk önce oyuncu olarak hentbola başladım. Sonrasında da kaleci olarak yola devam ettim. Hüseyin hoca ile birlikte kulüplü olarak Altay’da, okul takımında da Buca Ortaokulu ve Buca Lisesi’nde performans sergiledim. Liseden mezun olunca Ankara Gazi Üniversitesi Spor Akademisi’ni kazandım. Rahmetli Yaşar Sevim Hocamız ile Eskişehir Eti takımında oynamak üzere prensipte anlaştım; ancak o yıl Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu açılınca tercihimi Ege Üniversitesi Spor Yüksekokulu’ndan yana kullandım ve Manisa Vestel takımı ile anlaşma sağladım. Bir yıl Vestel takımında oynadıktan sonra Vestel, hentbol şubesini kapattı. Takım kapandıktan sonra bir yıl bonservis sorunu yaşadım. Sonrasında da İzmir Büyükşehir Belediyesi takımında oynadım. Üniversite bittikten sonra Aksaray’a tayinim çıktı. O süreçte evlendim, eşimle birlikte Aksaray’da öğretmenlik yaptık. Orada antrenörlük sürecim başladı. Aksaray Karadeniz Spor Kulübünde bir yıl hentbol oynadım ve aynı zamanda genç takımına antrenörlük yaptım. İzmir’e döndükten sonra da bir yandan öğretmenlik yaparken, bir yandan da U15 milli takımına misafir antrenör olarak çağrıldım. Orada A Milli Takım antrenörü Macar Istvan Juhasz tarafından da A Milli Erkek Hentbol takımına kaleci antrenörü olarak davet edildim. Daha sonra A Milli Kadın Hentbol takımına geçtim. Burada da deneyimli Macar antrenör Peter Kovacs ile çalıştım.

İbrahim Belet: 'Bu sürecimde yanımda olan herkese teşekkür ederim'

Bu görevden kaynaklı olarak büyük bir onur yaşadım. Federasyon başkanı değiştikten sonra ise benim görevim sonlandı. Yabancı antrenörler gönderildi. Bu süreç sonrası gelişim kamplarında ve 15 yaş altı Kadın Milli Takım başantrenörlüğünün yanında birçok kulüpte görev almaya devam ettim.

İbrahim Belet: 'Bu sürecimde yanımda olan herkese teşekkür ederim'

Göztepe takımında Feridun Dorak ve Adnan Öztürk ile 6 yıl yardımcı antrenörlük ve kaleci antrenörlüğü yaptım. Göztepe Spor Kulübü o dönem şampiyon olup Süper Lige yükseldi. Göztepe’deki son yılımda başantrenörlük görevini üstlendim. Göztepe’de antrenörlük yaparken, Göztepe ve Karşıyaka Belediyelerinin destekleri ile Türkiye’de ilk defa gerçekleşen hentbol kaleci eğitim kampını 2 yıl üst üste olacak şekilde gerçekleştirdik. “Kale, Sağlam Ellerde” projemiz ile 120’den fazla hentbol kalecisine eğitim verdik.

İbrahim Belet: 'Bu sürecimde yanımda olan herkese teşekkür ederim'

Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Erkek hentbol takımına kaleci antrenörü olarak geçiş yaptım ve Namık Dalgakıran ile birlikte çalıştım. Sonrasında Kastamonu Belediyesi Spor Kulübünden Ahmet Cevher beni arayarak hem yardımcı hem kaleci antrenörü olarak çalışmam için teklifte bulundu. Bu teklifte benim için büyük bir şans olacaktı; çünkü takım Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek üst düzey sporcular takımda bulunacak ve aynı zamanda Romanya’da antrenörlük yapan Costica Buceschi ile çalışma fırsatım olacaktı. Hemen bu görevi kabul ettim. Kastamonu Belediyesi’ndeki ikinci yılımda da Danimarkalı antrenör Claus Mogensen ile birlikte çalıştım. Baş antrenör ile yollar ayrılınca takım bana emanet edildi. Antrenörlük sürecimde de çok istediğim Süper Lig şampiyonluğunu takım olarak elde ettik. Bu zaman zarfında çok fazla da zorluk yaşandı. Yaşanılan sakatlıklar ve takımdan ayrılan oyuncular sebebiyle zor bir süreç yaşadık. Tüm stratejilerimizde ise başarılı olduk ve sezonu istediğimiz ve hedeflediğimiz yerde tamamladık. Zorlu geçen bir ligin ve beş maçlık play-off final serisinden sonra Süper Lig şampiyonu olduk. Tüm oyuncularımı bu başarılarından dolayı kutluyorum. Sonuna kadar bu şampiyonluğu hak ettiler.”

İbrahim Belet: 'Bu sürecimde yanımda olan herkese teşekkür ederim'

“Her antrenörün hayali; yurt dışında görev almak”

İbrahim Belet’ten aldığımız son haber ülkemizi de hentbol severleri de oldukça gururlandı. Önümüzdeki sezon Romanya’nın HC Dunarea Braila takımında kaleci antrenörü olarak görev alacak olan Belet, yurt dışında ilk kez görev alan Türk Kaleci Antrenör unvanını da taşımış oldu. Aynı zamanda Türkiye A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın Antrenörü Costica Buceschi’nin de ekibinde yer alacak olan Belet, Kastamonu’dan ayrılmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli antrenörün ifadeleri şu şekilde: “Costica Buceshi ile bir önceki yıl birlikte çalışmıştık. Bana, şu an onun çalıştırdığı Dunarea Braila takımında kaleci antrenörü ihtiyacı olduğunu ve benim de bu durumu değerlendirip değerlendirmeyeceğimi sordu. Her antrenörün elbette ki hayali yurt dışında antrenörlük yapmak. Böyle bir teklif gelince çok mutlu oldum. Sonrasında kulüp başkanı aradı ve benimle irtibat kurdular. Ben kendi kulübümden ve yöneticilerimden izin istedim. Onlar da yurt dışı olduğu için bana destek oldular. Ben de bu kararı almış oldum.”İbrahim Belet: 'Bu sürecimde yanımda olan herkese teşekkür ederim'

“Dokuz kardeş arasında üniversite okuyan tek kişiyim”

İbrahim hoca, aile desteğinin çok kıymetli olduğunun altını çizerek samimi açıklamalarını şu sözlerde noktaladı. “Aile yaşamımda ise dokuz kardeşim var. Bu kardeşler arasında üniversite okuyan ve öğretmen olan tek kişiyim. Şunu ifade etmeliyim ki aile desteği her zaman çok önemli. Eşim Romanya sürecimde bana destek olmaktan çekinmedi. Sporcu bir ailemiz var.

İbrahim Belet: 'Bu sürecimde yanımda olan herkese teşekkür ederim'

İkizlerim Bora – Mert Almanya Berlin Teknik’te Bilgisayar Mühendisliği okuyorlar. Her daim sporla iç içeler. Son olarak bu süreçte bana destek olan başta ailem olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”

 

 

 

Bakmadan Geçme