İstanbul Derbisi Nefesleri Kesti! Kazananı 7 Metreler Belirledi

Beykoz Belediyespor ile İstanbul Gençlikspor takımları arasında oynanan HDI Sigorta THF 50. Yıl Federasyon Kupası çeyrek final maçını 7 metre atışları sonucunda 37-38 kazanan İstanbul GSK yarı finalde Nilüfer Belediyespor'un rakibi oldu.

Haberin Özeti

  • HDI Sigorta THF 50. Yıl Federasyon Kupası çeyrek finalinde İstanbul Gençlikspor, Beykoz Belediyespor'u 7 metre atışları sonucunda 37-38 yenerek yarı finale yükseldi.
  • Normal süresi 33-33 beraberlikle tamamlanan çekişmeli maçın ardından İstanbul GSK, yarı finalde Nilüfer Belediyespor'un rakibi oldu.
  • Maçın en değerli oyuncusu seçilen İstanbul GSK'den Doğukan Keser, takımının kupada finale adını yazdırmak istediğini ifade etti.

HDI Sigorta THF 50. Yıl Federasyon Kupası çeyrek finalinde Beykoz Belediyespor ile İstanbul Gençlikspor takımları THF Serdar Seymen Hentbol Salonu’nda karşılaştı.

İlk 30 dakikası 18-17 Beykoz Belediyespor’un üstünlüğüyle geçilen maçın 60 dakikalık bölümü 33-33 beraberlikle sona erdi. Bu sonucun ardından statü gereği doğrudan 7 metre atışlarına geçildi. 7 metre atışları sonucunda İstanbul GSK, Beykoz Belediyespor’u 37-38 yenerek yarı finale yükseldi.

İstanbul Gençlikspor yarı finalde Nilüfer Belediyespor ile eşleşti.

Maçın en değerli oyuncusu İstanbul GSK’den Doğukan Keser oldu. Keser’e ödülü Türkiye Hentbol Federasyonu Asbaşkanı Şevket Altuğ Taşdemir tarafından verildi.

İstanbul Derbisi Nefesleri Kesti! Kazananı 7 Metreler Belirledi

Ilgın, “Türk Hentbolunun Böyle Güzel Maçlara İhtiyacı Var”

İstanbul GSK Başantrenörü Mesut Ilgın, yaptığı değerlendirmede, “Baştan sona çekişmeli bir maç oldu. Karşı karşıya çok gol kaçırdık ve çok basit hatalar yaptık. Bunlar maçın kaderine etki etti ve maçı koparamadık. Hem savunmada hem hücumda tam olarak istediğimizi yapamadık. Sanırım izleyenler için harika bir maç oldu. Türk hentbolunun da böyle güzel maçlara ihtiyacı var. Bugün çok yorulduk keşke bu kadar sert bir maç olmasaydı bunlara da alışmamız lazım. Beykoz’u da ayrıca kutluyorum, sınırlı imkanlarla çok güzel mücadele ettiler, kazanabilirlerdi de. Şans bizden yanaydı ve 7 metre atışlarıyla kazandık. Çok keyifli oldu, umarım bundan sonra da keyifli maçlar izletiriz” dedi.

İstanbul Derbisi Nefesleri Kesti! Kazananı 7 Metreler Belirledi

Keser, “İsmimizi Finale Yazdırmak İstiyoruz”

Maçın en değerli oyuncusu seçilen İstanbul GSK’dan Doğukan Keser de, “Beykoz’u ve kendi arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İki takımda maçın sonuna kadar mücadeleden kopmadı. Maçın bu şekilde gideceğini az çok tahmin edebiliyorduk. Tam olarak istediklerimizi yapamadık. Ben takımıma da kendime de güveniyordum. Kupada devam edip ismimizi finale yazdırmak istiyoruz. Çok genç ve yeni kurulmuş bir takımız. Genç takım olmanın vermiş olduğu dezavantaj var ama yine de takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İzleyenler için de bizim için de keyifli bir maçtı. Umarım yarı finalde keyifli olur” diye konuştu.

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
00905454021976
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!