Kastamonu Belediyesi GSK’dan 'Kamuoyuna Duyuru'

Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yalıkavak Spor Kulübü ve THF’den yapılan açıklamalar sonrası sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınladı.

HENTBOLHABER.NET – Yapılan açıklamanın detayı…

Bugüne kadar 13 maçta karşılaştığımız, karşılaştığımız 13 maçın 12’sini kazandığımız, bu maçlarda 429 gol atıp 315 gol yediğimiz; Yalıkavak Spor Kulübü’nün açıklamalarına karşı kulübümüzün zorunlu açıklamasıdır.
Türkiye Hentbol Federasyonu Spor Salonu’nda Türkiye Kupası Dörtlü Final müsabakaları sonucunda kupayı müzemize götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Dört kez final oynadığımız organizasyonda iki kez üst üste kupa almanın haklı mutluluğunu yaşarken; emeklerinin karşılığını alan teknik heyet ve sporcularımızı gönülden tebrik ediyoruz. Mücadelesinden ve oyunun gelişimine sunduğu katkıdan dolayı ‘tek’ bir takımın yöneticileri hariç rakiplerimizin yönetimine, tüm takımlarımızın teknik heyet ve oyuncularına da teşekkürü bir borç biliyoruz. Kusursuz bir organizasyondan dolayı da Türkiye Hentbol Federasyonu’na, mesai gözetmeksizin görev yapan tüm çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kulüp olarak amacımız ve sadakatle bağlılığından vazgeçemeyeceğimiz unsurlardan birisi başta Türk hentbolu olmak üzere hentbolun gelişimine katkı sağlamaktır. Bu minvalde ülkemizi ilk ve ‘tek’ takım olarak Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmek başta olmak üzere daha birçok konu kamuoyunun malumudur. Kuruluşumuzdan bu güne faaliyetlerimiz, açıklamalarımız, irademiz de hentbolun daha geniş kitlelere yayılması, her bir boyutta hentbol paydasının genişlemesi üzerinedir.

-[ ] Biz bu düşüncemize paralel olarak faaliyetlerimizi gerçekleştirirken, gölgemizde kalan Yalıkavak Spor Kulübü’nün yöneticileri, eylemleriyle haklı zaferlerimize gölge düşürme girişiminde bulunmuştur. Net bir şekilde ifade etmek isteriz ki gölgenin gölgesi olmaz!

-[ ] Türkiye Hentbol Federasyonu seçimlerinde bir başka adayın listesinde yer alıp, kazanmayınca kazanan listedeki kişiler üzerinden algı yapmaya çalışan söz konusu kulüp yöneticilerinin samimiyetini de değerli camiamızın değerlendirmelerine sunuyoruz. Net bir şekilde ifade etmek isteriz ki hentbolun şımarık çocuğu olduğunuz gerçeği değişmez!

-[ ] Söz konusu kulüp yöneticilerinin yaptığı açıklamaların kafalarda kurulmuş bir birikmişliğin yansıması olduğunu görüyoruz. Her ne kadar maç bağlamından hareketle bir strateji oluşturmak isteseler de, söz konusu kulüp Milli takımdan yönetime birçok kuruntuya yer vermiş, kişileri zan altında bırakmıştır. Milli formayı gururla terleten kendi oyuncularının yıllar sonra kazandığı Milli zafere ve yıllar sonra gelen bu zafere katkı sunanlara saygısı olmayan yöneticileri ahlaklı olmaya davet ediyoruz. Hayal ürünü zihinlere net bir şekilde ifade etmek isteriz ki gerçekleşmesini hayal ettikleri şeyleri başkası yaşıyormuş algısı onlara bir arpa boyu yol aldırmaz!

-[ ] Rakiplerimizin gücü kadar güçlüyüz. Şampiyonlar Ligi’nde oynama isteğimiz, enerjimiz, arzumuzun kaynağı da budur. Liglerimizdeki kalite çıtasını yukarılara taşıyan kulüplerimizin artması, var olan kulüplerimizin rekabetçi yapıya katkısı ve güçlerine güç katması bizi son derece mutlu etmektedir. Öyle bir mutluluk ki Yenimahalle’ye mağlup olduk tebrik ettik, İzmir’e mağlup olduk sorunu kendimizde aradık. İstediler, mücadele ettiler, doğruları yaptılar ve kazandılar.

Hentbolu güçsüz hale getiren unsurlardan biri, gittiği her kulübü kapattırma başarısı gösteren, yenilgiye bulunan kulp noktasında ve yöneticileri buna ikna edip koltuğunu sağlama alan antrenörlerdir.

Kendi güçsüzlük trendini genele uyarlamak tam bir akıl tutulmasıdır, acziyet göstergesidir. Söz konusu kulüp güçsüzlük ivmesini durdurmak istiyorsa başta etik değerler olmak üzere ahlak, tebrik etme erdemi, kabullenme eğitimi ve benzeri konularda profesyoneller tahsis etmeye hazırız. Net bir şekilde ifade etmek isteriz ki, tek değil hepiz, bir değil biniz.

Son olarak söz konusu takımın yöneticilerinin yaptığı gibi kulüplerimizi kulübümüze desteğe davet etmiyoruz. Kulüplerimizin doğrudan, gerçeklikten, hak ve hakikatten yana olduğunu biliyoruz. Hakeme ‘Bravo’ dediği için hak mahrumiyeti alan yöneticilerimiz olduğunu Türkiye Hentbol Federasyonu’na hatırlatıyor, sürecin takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.

 

Kaynak: https://www.kastamonubelediyesigsk.org/?p=2497

Bakmadan Geçme