Magdeburg adını finale yazdırdı

TruckScout24 EHF FINAL4 2023’de normal ve uzatma süreleri berabere biten müsabakada, 7metre atışlarında sonucunda SC Magdeburg adını finale yazdırdı.

TUĞBA AKKESEN / HENTBOLHABER.NET – Almanya’nın Köln şehrinde Lanxess Arena’da organize edilen TruckScout24 EHF FINAL4 2023 ilk yarı final maçında, Alman ekip Magdeburg, tecrübeli ekip Barça’yı saf dışı bırakarak  adını finale yazdırdı.

İlk yarı karşılıklı goller ile geçilirken, ilk devrenin sonuna doğru Barça tecrübesi ile oyuna ağırlığını koydu ve soyunma odasına 16-18 önde girdi.

Maçın ikinci devresine Alman Magdeburg sert savunma ile başladı. 40.dakika da ilk defa öne geçen Magdeburg 23-22’de Barça’nın mola almasını sağladı. 48.dakikaya kadar Magdeburg önde olan taraf idi. Barça’da kaleye Vargas’ın girmesi, kurtarışları takımı ateşledi ve Barça tekrar oyuna döndü. Ancak yine bir diğer kaleci Nikola’nın kurtarışları Magdeburg’a şans tanıdı ve maç 31-31 berabere bitti.

Uzatmalarda gülen çıkmadı

Uzatmalarda Alman ekip maça döndü. Barça’nın şutörlerine geçit vermeyen kalecisi Nikola, hücumda birebirde muhteşem işler çıkaran Marko Bezjak ilk uzatma devresini 35-33 önde kapamasına sebep oldu. Ancak ikinci uzatma devresinde Barça 38-38 eşitliği sağladı ve maç 7metre atışlarına gitti.

7Metre atışlarında kazanan Magdeburg oldu

TruckScout24 EHF FINAL4 2023 ilk yarı finalda gülen Magdeburg oldu.  normal ve uzatma süreleri berabere biten müsabakada, 7metre atışlarında sonucunda SC Magdeburg 40-39 kazanarak finale çıktı. Tecrübeli ekip Barca’nın 7metre atışlarını üst üste kaçırması onları kupadan uzaklaştırdı.

Bakmadan Geçme