Mesut Ilgın: 'Bu takımın antrenörü olduğum için çok gurur duyuyorum'

Başarılı bir sezonu geride bırakan Beykoz Belediyesi Spor Kulübünün antrenörü Mesut Ilgın, şampiyonluğu hentbolhaber.net'e özel olarak değerlendirdi.

TUĞBA AKKESEN/HENTBOLHABER.NET- 2022-2023 sezonuna Süper Kupayı kazanarak başlayan Beykoz Belediyesi Spor Kulübü, kapanışı da Süper Lig şampiyonluğunu elde ederek tamamladı.

Başarılı bir sezonu geride bırakan Beykoz Belediyesi Spor Kulübünün Başantrenörü Mesut Ilgın, maç sonunda sezonu kapsamlı bir şekilde hentbolhaber.net’e özel olarak değerlendirdi.

“Takım ruhunu çok iyi bir şekilde sahaya yansıttık”

Takım olmanın önemine sıklıkla değinen Ilgın’ın açıklamaları şu şekilde: “ Final maçında birbirinden zor üç maç oynadık. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünü de kutluyorum. Onlar da çok iyi mücadele ettiler. Takım ruhunu çok iyi bir şekilde sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. Sezon başından itibaren çok iyi bir mücadele gösterdik. Takım olmak bambaşka bir durum. Takım ruhunun özellikle altını çiziyorum. Bunun da karşılığını fazlasıyla aldık. Bu sezon birtakım sıkıntılar yaşadık. Ülkemizde de bir doğal afet yaşandı. Psikolojik olarak herkes için bu sezon çok yorucu geçti. Tekrardan konsantre olup mücadelemizi bırakmadık. Harika performanslar gösteren tüm oyuncularımı kutluyorum. Sporcularım takdiri ve saygıyı fazlasıyla hak ediyorlar. Bu takımın antrenörü olduğum için çok gurur duyuyorum ve mutluyum.”

“Tüm zorlukları kenetlenerek aştık”

Sezon başından itibaren 19 galibiyet 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik elden eden ve sezona mağlubiyet ile başlamalarına da değinen Ilgın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sezon başı özellikle çok daha zorluydu. Kadro derinliğimiz yoktu. Gürkan ve Salih ikinci devre takıma katkı sağlayabildiler. Sonrasında hücumda daha etkili olduk. Savunmamızda sezon başı sıkıntı çektik. Can Çelebi’yi takviye yaptık. Türkiye Kupasında omzu çıktı ve ondan ne yazık ki faydalanamadık. Savunmadaki kırılganlığımızı Can ile gidermiştik; ancak şanssız bir sakatlık yaşadı. Yine de tüm zorlukları kenetlenerek aştık ve sezon sonu güzel bir sonuca ulaştık.”

Bakmadan Geçme