• Haberler
  • Dünya Hentbolu
  • Milliler Rövanşa Fırtına Gibi Başladı! Türkiye, Romanya Karşısında İlk Yarıyı Önde Kapattı

Milliler Rövanşa Fırtına Gibi Başladı! Türkiye, Romanya Karşısında İlk Yarıyı Önde Kapattı

A Milli Erkek Hentbol Takımımız, 2027 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri rövanş mücadelesine müthiş bir başlangıç yaptı. Milliler, Romanya deplasmanında oynanan karşılaşmada ilk yarıda ortaya koyduğu etkili performansla dikkat çekti.

Müsabakanın ilk dakikalarında üst üste hata yapan A Milli Takımımız, skorda geriye düştü. Ancak kalecimiz Can Adanır'ın kurtarışları ve hücum/savunma da etkili oyunumuz skor dengesini sağlamamızı sağladı.

 17. Dakikada 4 Fark: 7-11 

Ay-yıldızlı ekip, maçın henüz 17. dakikasında skoru 7-11’e getirerek rakibine erken bir üstünlük kurdu. Hem hücumda hem savunmada dengeli bir oyun ortaya koyan milliler, Romanya’yı hazırlıksız yakaladı.

 İlk Yarıda Net 5 Gol Farklı Üstünlük: 16-21

A Milli Takım, ilk yarının devamında da temposunu koruyarak farkı açmayı başardı ve devreyi 16-21 önde tamamladı. Bu skor, ilk maçtaki dezavantajın ardından rövanşta dengelerin değiştiğini gösterdi. 

Savunma ve Kaleci Performansı Öne Çıktı 

İlk yarıda özellikle savunmadaki direnç ve kaleci performansı dikkat çekti. İlk maçta eleştirilen savunma hattı bu kez çok daha agresif ve disiplinli bir görüntü ortaya koydu. 

Hücumda Yüksek Verimlilik 

Milliler, hücumda daha sabırlı ve doğru şut seçimleriyle oynarken, bulduğu fırsatları yüksek yüzdeyle değerlendirdi. Bu da skor üstünlüğünün en önemli nedenlerinden biri oldu. 

Romanya Şokta! 

İlk maçta elde ettiği avantajla sahaya çıkan Romanya, millilerin bu etkili oyununa karşılık vermekte zorlandı. Tribünler sessizliğe bürünürken A Milli Takımımız etkili bir oyun ortaya koydu.

Yorumlar 1
Şener 22 Mart 2026 21:01

hoca ders çıkarmış. Ama kaleden top çıkınca ne olduğunu gördük...

Bakmadan Geçme