Osman Kalyoncu Kimdir?

CHP Parti Meclisi, Trabzon Akçaabat'ın yeni belediye başkan adayını Osman Kalyoncu olarak belirledi. Akçaabat Belediye Başkanı Adayı Olan Osman Kalyoncu Kimdir? Osman Kalyoncu Kaç Yaşında? Osman Kalyoncu'nun Spor Kariyeri Nedir?

Cumhuriyet Halk Partisi birçok il ve ilçenin adaylarını resmi olarak ilan ederken, hentbol ailesi içerisinde yer alan önemli bir Osman Kalyoncu'yu Akçaabat Belediye Başkan Adayı olarak ilan etti.

Akçaabat Tütünspor'da uzun yıllar hentbol oynayan Osman Kalyoncu, Profesyonel olduktan sonra Milli Takıma kadar yükselme başarısı gösterdi. Tütünspor Kulübü Başkanı Hüseyin Reis'in destekleriyle Beşiktaş'a transfer olan Osman Kalyoncu, oyunculuk kariyerinde bir çok başarı elde etti. Hentbol'da antrenör olarak bir çok kulküpte başarılı teknik adamlık yapan Osman Kalyoncu, Kastamonu Belediyespor ile EHF Challenge Kupası'nda final oynama başarısı gösterdi. 

Eğitim hayatını Marmara Üniversitesinde tamamlayan Osman Kalyoncu, Marmara Üni. Akademik kadrosuna da girmeyi başardı.

Marmara Üniversitesi'nden ayrıldıktan sonra İBB Spor Akademisi Müdürü olan Osman Kalyoncu birçok projeye imza attı.

Osman Kalyoncu Kimdir?

1965 Trabzon doğumlu ve evli olan Osman Kalyoncu, bir kız çocuğu sahibidir. Akçaabat merkez ilköğretim okulu, Akçaabat orta okulu, Akçaabat ticaret lisesi mezunu olarak eğitim hayatına başlamıştır. T.C. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nden 1982 yılında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden mezun olan Kalyoncu, yüksek lisansını aynı üniversitenin Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde 1993 yılında tamamlamıştır. Ayrıca, 5.kademe hentbol antrenörlüğü-2004,  Uluslararası Master Coach pro lisans 2018 eğitimlerini almıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Akademisi Müdürlüğü görevini yürütürken, Osman Kalyoncu, bu görevinden ayrılarak CHP'den Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı olmuştur. 

Osman Kalyoncu Hentbol Federasyonu Başkanlığına Aday Mı?

Bakmadan Geçme