Romanya'da Türk derbisi

Romanya Hentbol Kadınlar Ligi 4'üncü haftasında CS Magura Cisnadie ile HC Dunarea Braila karşılaştı. Türk hentboluna katkı sunan isimler Romanya'da rakip oldu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Romanya'da Türk derbisi

Romanya Hentbol Kadınlar Ligi'nde 4'üncü hafta maçları bu hafta sonu oynandı. CS Magura Cisnadie ile HC Dunarea Braila, Sala Magura Cisnadie Salonu'nda karşı karşıya geldi. Maç HC Dunarea Braila'nın YouTube hesabından canlı olarak yayınlandı.

CS Magura Cisnadie takımında Türk Milli takımının yıldız oyuncusu Aslı İskit forma giyerken, kalesini daha önce Türkiye'de Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü formasını terleten Marina Rajcic koruyor.

HC Dunarea Braila'yı ise Hentbol Türk Kadın A Milli Takım Antrenörü Costica Buceschi çalıştırırken, Braila'nın kaleci antrenörlüğünü Türk antrenör İbrahim Belet yapıyor.

İSKİT'İN TAKIMI KAZANDI

Sala Magura Cisnadie Salonu'nda oynanan maçın ilk yarısını Aslı İskit'in formasını giydiği  Magura Cisnadie 16-15 önde kapattı. Maçı kazanan da 35-29'luk skorla İskit'in takımı oldu.

BUCESCHİ LİGDEKİ İLK MAĞLUBİYETİNİ ALDI

Sezona iyi bir başlangıç yapan Hentbol Kadın Türk A Milli Takım Antrenörü Costica Buceschi, çalıştırdığı HC Dunarea Braila takımıyla ilk mağlubiyetini aldı. Braila'nın 2 galibiyet ve 1 beraberliği bulunuyordu.

Bu sonuçların ardından Buceschi'nin takımı haftayı 4'üncü sırada kapatırken, Aslı İskit'in formasını giydiği Magura Cisnaide aldığı ilk galibiyet neticesinde haftayı 9'uncu sırada kapattı.

Yılmaz Acar Davut

Bakmadan Geçme