Şampiyon SC Magdeburg

Hentbol Erkekler Şampiyonlar Ligi şampiyonu SC Magdeburg oldu.

TUĞBA AKKESEN / HENTBOLHABER.NET – Köln Lanxess Arena’da oynanan Erkekler Şampiyonlar Ligi TruckScout24 EHF FINAL4 final maçı nefesleri kesti.  SC Magdeburg ile Barlinek Industria Kielce şampiyonluk kupasına ulaşmak için kıyasıya bir mücadele içinde oldular.

Maça hızlı başlayan Alman ekip Magdeburg olurken, üst üste goller ile Kielce’yi şaşkına çevirdi. Ancak Talant’ın öğrencileri hızlı bir şekilde toparlandı ve arada ki 3 gollük farkı kapatarak 15.dakikada 6-7 öne geçmeyi başardılar. İlk devrenin sonuna kadar skor üstünlüğünü elinde tutan Kielce, devre arasına 13-15 iki gol farkla önde girdi.

İkinci devrede beklenildiği gibi başladı. 40.dakika 17-19 Kielce’nin üstünlüğü ile geçildi. Maçın son dakikalarına kadar heyecan üst seviyede oldu. Magdeburg, zorunlu moladan faydalandı ve üst üste goller ile son 4 dakikada öne geçmeyi başardı. Maçın son dakikasına Kielce 25-26 önde girdi. Ancak Magdeburg golü atarak 26-26 eşitliği sağladı.  Maçın normal sonucu da 26-26 berabere sonuçlandı.

Uzatmalarda kazanan Magdeburg

Uzatma devreleri yine kıran kırana başladı. İlk uzatma devresini Magdeburg 28-27 önde kapamayı başardı. İkinci uzatma devresine gol ile başlayan Magdeburg aradaki farkı 2 sayıya çıkardı. Maçın sonunda gülen ise 30-29 ile Alman ekibi Magdeburg oldu.

Bakmadan Geçme