Şampiyonlar Ligi'nde 'video hakem' uygulaması

Hentbol Şampiyonlar Ligi maçlarının tamamında video hakem uygulamasına geçildi.

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF), Şampiyonlar Ligi'nin tamamında video hakem uygulamasına başlandığını duyurdu. Söz konusu duyuruda video hakem uygulamasının işleyişi hakkında bilgiler de verildi.

Avrupa Hentbol Federasyonu'ndan yapılan bilgilendirmede; "Ses ve video çözümlerinde lider firma olan VOGO ve Avrupa Hentbol Federasyonu, VOGO'nun video hakemlik çözümünün kullanılması ve daha da geliştirilmesi için 2023/24 sezonundan başlamak üzere beş yıllık bir ortaklık anlaşması imzaladı" ifadeleri yer aldı.

Yeni sistemin Machineseeker EHF Erkekler Şampiyonlar Ligi ve Hentbol Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde uygulanacağı öğrenildi.

HAKEMLER TABLET BİLGİSAYAR KULLANACAK

Yeni sistem, daha önce kullanılan sistemlere benzer şekilde, hakemlere, sahadaki olayın tamamını görememeleri veya nihai bir karara varmadan önce tekrar kontrol etmek istemeleri durumunda, durumu anında TV ekranında izleme seçeneği sunuyor.

Hakemler durumları farklı kamera konumlarından izlemek için bir tablet bilgisayar kullanacak.

"EHF'Yİ DESTEKLEMEKTEN BÜYÜK GURUR DUYUYORUZ"

VOGO Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Christophe Carniel şunları söyledi: "VOGOSPORT ekipmanımızla EHF'yi desteklemekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. FIFA'nın VAR, VAR Light ve VOL sertifikasını aldıktan sonra bu yeni sözleşme, canlı ve tekrar oynatma çözümümüzün artık daha iyi hale geldiğini gösteriyor. Spor dünyasında mutlaka olması gereken bir şey."

"VOGO İLE UZUN VADELİ ORTAKLIKTAN HEYECAN DUYUYORUZ"

EHF Genel Sekreteri Martin Hausleitner şunları söyledi: “Avrupa Hentbol Federasyonu, daha önceki etkinliklerde başarılı bir şekilde işbirliği yaptıktan sonra VOGO ile uzun vadeli bir ortaklığa başlamaktan büyük heyecan duyuyor. Amacımız müsabakaları oyunun her alanında geliştirmektir ve video hakemlik sistemini üst düzey kulüp müsabakalarımıza entegre etmek doğal bir adımdı.”

Avrupa Hentbol Federasyonu

Bakmadan Geçme