• Haberler
  • THF
  • Süper Lig'de Camia Takımları Heyecanı!

Süper Lig'de Camia Takımları Heyecanı!

Hentbol Erkekler ve Kadınlar Süper Lig'de yeni gelişmeler yaşandı. Wild Card uygulaması bu sezon ilk kez Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından hayata geçirilirken, erkeklerde 2 ve kadınlarda 1 takımın bu uygulamadan faydalandığı görüldü.

Hentbol Erkekler ve Kadınlar Süper Lig’de yeni gelişmeler yaşandı. Hentbol Süper Lig’leri, 2025-2026 sezonunda; Süper Ligde devam etme hakkı kazanan takımlardan, 2024 - 2025 sezonu sonunda statülerde belirlenen kurallar çerçevesinde 1. Lig’den Süper Lig’e yükselme hakkını kazanan takımlardan ve THF Yönetim Kurulu tarafından mevzuata uygun olarak wild card ile Süper Lig’e alınacak takımlardan oluşacak.

Wild Card uygulaması bu sezon ilk kez Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından hayata geçirilirken, erkeklerde 2 ve kadınlarda 1 takımın bu uygulamadan faydalandığı görüldü.

Erkeklerde İstanbul Gençlik Spor Kulübü ve Önallar Giresunspor, kadınlarda ise Ankara Yurdum Spor Kulübü wild card ile Süper Lig’in yeni ekipleri oldular. Göztepe Spor Kulübü de müsabaka Talimatı’nın 22. maddesinin 1. fıkrasının ç bendine göre* Süper Lig’e dahil edildi.

Camia Takımları Heyecanı

Futbolda Süper Lig’de mücadele eden, köklü ve büyük camia Göztepe’nin Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele edecek olması sevindirici bir gelişme olarak yorumlandı. Hentbol kültürü yüksek İzmir’de, taraftar desteği geniş Göztepe’nin kadın hentbolunda mücadele edecek olmasının hentbolun marka değerine de önemli katkı sağlayacağı öngörülüyor.

Öte yandan yakın zamanda yine futbolda Süper Lig’de mücadele eden Karadeniz temsilcisi Giresunspor da camia takımı olarak gelecek sezon Erkekler Süper Ligi’nde mücadele edecek. Giresunspor’un, Erkekler Süper Ligi’ne yeni bir heyecan getirmesi bekleniyor!

Göztepe'nin Yararlandığı O Madde

*Yönetim Kurulu kararıyla ve hentbolun ülke çapında gelişiminin ve yaygınlaşmasının artırılması amacıyla, futbol süper ligi, futbol (1) ligi ile birlikte voleybol ve basketbolun en üst liglerinde yer alan kulüpleri hentbol branşı açması halinde doğrudan üst liglerden uygun gördüğü birine alabilir. THF aynı amaçlar ile yine Yönetim Kurulu kararlarıyla ilgili lig statüsünde açıkça belirtilecek şartları sağlayabilen ve kendisine başvuru yaparak belirtilen şartları sağladığını belgelendiren takımları da uygun gördüğü lige doğrudan alabilir (wild card uygulaması).

Yorumlar 1
Emre 11 Ağustos 2025 00:35

Senelerdir yapılan bir uygulama adı "wild card" olunca mı hentbolumuza can getirmiş oluyor? Bu başlığı atanlar galiba hentbolumuzun sorununu bilmiyor. Son on yılda hentbol şubesini kapatan takımları sayalım isterseniz. Müessese takımlarından büyük camia takımlarına onlardan belediye ve özel şirket takımlarına kadar onlarca takım yazarız o listeye. Ülkemizi Avrupa kupalarında büyük başarılarla temsil etmiş kulüpler bile ertesi yıl kapıya kilit vurdular. Ben Sayın Mesut Çebi'nin çabalarını taktir ve teşekkür ile karşılıyorum. Fakat bizim sorunumuz hentbola takım çekmek değil o kulüpleri hentbolda tutabilmek. Hentbola girmeyen takımların cekincelerini anlamak ve hentbolda takımlarımızı tutabilecek kazanç akışını kulüplere sunabilmek. Mesela bir röportaj vardı hatırlıyorum. Türk basketbolundan çok köklü bir takımımızın bir yöneticisi "bize hentbol federasyonu İstanbul'da bir salon göstersin şube açarız" gibi bir şey demişti. Sadece ve sadece hentbolumuzun kullanacağı yani hentbola ait salonlara ihtiyacımız var. İstanbul'da, İzmir'de, Adana'da kısacası olabilecek her ilimizde. Beşiktaş bile Şampiyonlar Ligi maçlarını Kocaeli'nde oynadı. Bir Türk genci ve bir hentbolsever olarak Uğur KILIÇ ve Mesut ÇEBİ hentbol için ellerinden geleni yaptılar ve yapıyorlar bunu görüyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum. Hentbolumuzdan maalesef 11 yıl çalındı. Hentbolumuz birilerine EMEKLİ EĞLENCESİ oldu ve o yıllar bütün branşların tesis taleplerinin kabul edildiği her branşın tesise doyduğu zamanlardı. O dönemlerde hentbol için mevcut dönem (Mesut Çebi) ve önceki dönem (Uğur Kılıç) yapılan uğraşlarin binde biri verilseydi bugün bu farkı hissederdik. Umarım hentbolumuz kaybolan yıllarını telafi eder. Genç bir ülkeyiz. Her branşta bayrağımızı zirveye taşiyabiliriz bu potansiyel bizde var.

Bakmadan Geçme