• Haberler
  • THF
  • THF, Avrupa Birliği ile ortak 'Kadın hentbol yöneticisi programı' başlatıyor

THF, Avrupa Birliği ile ortak 'Kadın hentbol yöneticisi programı' başlatıyor

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF), Avrupa Birliği'nden aldığı 'Erasmus+ Spor' projesiyle 'Kadın hentbol yöneticisi programı' başlatılacağını duyurdu.

TUĞBA AKKESEN/HENTBOLHABER.NET- Türkiye Hentbol Federasyonu (THF), Avrupa Birliği’nden aldığı “Erasmus+ Spor” projesiyle “Kadın hentbol yöneticisi programı” başlatılacağını duyurdu.

THF’den yapılan açıklamaya göre federasyon, Avrupa Birliği nezdinde 2022 yılı teklif çağrıları kapsamında, koordinatör olarak yürüteceği yeni bir “Erasmus+ Spor” projesi için hibe almaya hak kazandı.

Projeyle kadın katılımcıların uluslararası standartlarda eğitim ve pratik imkânlarıyla hentbol yöneticisi olarak yetiştirilmesini ve bu sayede bir taraftan kadınların saha dışındaki rollerde spora katılımı artırılırken, diğer taraftan da spor yönetimi konusunda kalifiye personel yetiştirilmesi hedefleniyor.

Proje THF koordinatörlüğünde, Slovenya’dan Ljubljana Üniversitesi ile Türkiye’den Sosyal Güçlendirme için Spor ve Beden Hareketi Derneği (BoMoVu) iş birliğinde hayata geçirilecek.

Adayların 14 Temmuz tarihine kadar proje için başvurmaları gerekirken, 30 Temmuz 2024’te tamamlanacak proje ile Türkiye’nin farklı bölgelerinden 15 kadının hentbol yöneticisi olarak eğitim alacağı açıklandı.

Uluslararası standartlarda Türkiye’den ve Avrupa’dan uzmanların vereceği eğitimler ile

– hentbol ekonomisi

– pazarlama ve sponsorluklar

– ulusal ve uluslararası düzeylerde hentbol yönetimi

– medya ilişkileri ve sosyal medya

– kişiler arası iletişim

– yasa dışı faaliyetlerin ve şiddetin önlenmesi

– cinsiyet eşitliği

– çocuk koruma

– hentbolda sürdürülebilirlik

– öz güven

– ilk yardım ve temel sağlıkla ilgili konular gibi hususlarda katılımcıların uzmanlaştırılması amaçlanmakta.

Proje; bilimsel bilgi toplama konferansı, dijital olarak belirli tarihlerde düzenlenen eğitimler, yüz yüze çalıştaylar, katılımcıların hentbol kulüplerinde yapacakları stajlar ve sonunda üst düzey bir maç organize etme sorumluluğunu üstlenecekleri bir uygulamayı içerecektir.

Bu projenin uzun vadeli etkisi, katılımcıların proje tamamlandıktan sonra kulüplerin idarelerinde üstlenecekleri rollerle gerçekleşecektir. Bu anlamda hentbolda olası kariyer yolları spor kulüpleri tarafından teşvik edilecektir. Nihai olarak katılımcıların kalifiye yöneticiler olarak spora dâhil edilmesi, hentbolun gelişmesine, dolayısıyla “herkes için daha iyi spor” fikrine öncülük edecektir.

Bakmadan Geçme