• Haberler
  • THF
  • Türkiye Hentbol Federasyonu beklenen kararını açıkladı

Türkiye Hentbol Federasyonu beklenen kararını açıkladı

Türkiye Hentbol Federasyonu, Yunus Emre Spor Kulübü ile ilgili olarak kararını açıkladı.

Türkiye Hentbol Federasyonu resmi web sayfası üzerinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye Hentbol Federasyonu’na 16.09.2023 tarihinde göndermiş olduğu dilekçe ile ligden çekildiğini beyan eden Yunus Emre Spor Kulübü Derneği ile ilgili Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından aşağıdaki kararlar alınmıştır.

1) Kulübün ligden çekilme ile ilgili maili hafta sonu 16.09.2023 tarihi cumartesi gecesi saat 00:20 de gönderildiği ve 17.09.2023 tarihinde oynanması gereken Erkekler Süper Lig 4. Hafta Bahçelievler Belediyesi Spor Kulübü müsabakası oynanamamıştır. Bu kapsamda görevlendirilen ilgili hakem, gözlemci, il müdürlüğü, emniyet ve sağlık hizmetleri müsabaka saatinde hazır bulunmuş ve durum rapor altına alınmıştır.

2) Hakem- Gözlemci raporu sonucunda, Erkekler Süper Lig Statüsünün 2.6.1 maddesinde ‘’ 2023-2024 Sezonunda Süper Ligde bir (1) kez sahaya çıkmama durumunda, çıkmama nedenleri Federasyon tarafından haklı görülmeyen kulüplere ikiyüz bin TL. (200.000 TL. ) para cezası ve hükmen yenik sayılma cezası uygulanır. Hükmen yenik sayılan takımın ayrıca iki (2) puanı silinir.’’ hükmü bulunmaktadır. İlgili madde gereğince Kulübe iki yüz bin TL. (200.000 TL. ) para cezası verilmiştir.

3) Kulüp 2024-2025 sezonunda iki alt lige düşürülmüştür. (2. Lig'e)

4) Müsabaka Talimatının 9. ç.ç maddesinde ’ Eğer bir kulüp belirlenen fikstüre göre oynanan müsabakaların herhangi bir devresini tamamlamadan ligden çekilir ise, o devreye ait oynanan müsabakaları, puanlama sisteminden çıkarılır. ‘’ hükmü gereği puanlama sisteminden çıkarılmıştır.

5) Federasyonumuz ve Erkekler Süper Ligi marka değerine verdiği*/ zarardan dolayı konu haricen Disiplin Kurulu ve Hukuk Kurulu'na sevk edilmiştir."

https://www.thf.org.tr/haber/thf-yonetim-kurulu-karari/5237

 

Yorumlar 1
Atilla Yalçın ÖZKARA 30 Eylül 2023 18:14

Peki söyler misiniz sevgili yöneticiler, bu kulüp ile sözleşme imzalamış, kulübün aldığı karar ile mağduriyete uğramış, hocasından sporcusuna tüm insanların zararlarını kim tazmin edecek? Kulüpsüz kalmış bu insanların hakkını kim, ne şekilde savunacak? Bu insanlar nerede, hangi kulüpte forma giyecek, takım çalıştıracak ta geçimini sağlayacak, marka değerini yükseltecek. (Çok mümkün görünmüyor ama) Milli takıma davet edilecek, kariyer planı yapacak vs vs vs. Öyle çok canlar yanıyor, insanların haklarına giriyorsunuz ki, sonra hentbol şöyle, hentbol böyle. La Fontaine’den masallar...

Bakmadan Geçme