Avrupa Şampiyonası'nda O Ülke Tarih Yazıyor

Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası EHF Euro 2024'te ilginç skorlar ve 50bin nüfuslu bir ülke için tarih yazılıyor.

Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası, Dünra Rekoru ile başlarken, D Grubunda müsabakalar nefes kesiyor.

EHF Euro Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası'na ilk defa katılan 50.322 kişilik ülke Faroe Adaları, altyapıya yaptığı yatırımın meyvelerini toplamaya başladı.

Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası'nın daimi üyeleri Slovenya, Norveç ve Polonya ile D Grubunda mücadele eden Faroe Adaları, Berlin'de Ülke nüfusunun onda biri olan 5000 taraftarı ile muhteşem işler başarıyorlar. 

Şampiyonanın ilk maçında Slovenya'nın ölüp dirildiği maçta 32-29 mağlup olan Faroe Adaları, Kupalara ambargo koyan Norveç'e patladı. Dün oynanan 13571 taraftarın takip ettiği ( 5000 Faroe Adaları) maçta son 30 saniyeye 2 gol farkı ile geride giren Faroe Adaları, Norveç ile son 7metre atışı sonucu 26-26 berabere kaldı. Şampiyona öncesi grupta iddiası olmayan Faroe Adaları oynamış olduğu sonuç ile Polonya karşısında elde edecekleri bir galibiyet onları ana grup müsabakalarına taşıyabilir.( Norveç'in Slovenya'ya mağlup olması durumunda).

 

 

2023 yılında U19 takımı Dünya Şampiyonu olurken, U21 takımı Dünya İkincisi oldu.

Elias Ellefsen á Skipagøtu 14 gol, Hákun West av Teigum 13 gol ile takımı sırtlayan isimler. 15 Ocak 2024 Pazartesi günü oynanacak olan gruptaki son maçlar, Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası'nın en merakla ve ilgiyle izlenilecek maçları olacak.

FOTO: EHF EURO

 

 

Avrupa Şampiyonası'nda O Ülke Tarih Yazıyor
Avrupa Şampiyonası'nda O Ülke Tarih Yazıyor
Avrupa Şampiyonası'nda O Ülke Tarih Yazıyor

Bakmadan Geçme