Yılmaz Acar Davut

Bakanlar'dan Federasyon'a Açık Çek! Kaybedecek Zaman Yok

Yılmaz Acar Davut

Uzun zamandır aklımda olan ancak vakitsizlikten yazıya dökemediğim konuyu ‘Kaybedecek Zaman Yok’ başlığıyla vermek tezat olsa da… Daha fazla kaybedecek zaman yok!

Tarihler 22 Eylül 2023’ü gösterdiğinde, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında Futbol Gelişim Projesi İş Birliği Protokolü imzalandı.

Tematik spor liselerinin faaliyete geçtiği bu eğitim-öğretim yılında bu işbirliği protokolü ayrı bir önem kazandı haliyle. 

Mesela protokolde öğrencilerin muafiyet sürelerinin artmasına dair madde var. Mevzuat çalışması yapılacak deniyor. Ayrıca protokol uzun uzadıya incelenebilir. Meraklıları elbet araştırıp bulur ama biz hentbol branşı olarak kıssadan hisse yapalım… 

Bakanlar açık çek verdi, çekimizi yazdırmayalım!

Voleybolun Başarısında Dikkat Çeken Veriler

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, protokolün imza töreninde konuştu.

Dünya şampiyonu olan Kadın Voleybol Milli takımıyla ilgili şu bilgiyi paylaştı Bakan Tekin: “Türkiye Voleybol Federasyonu ile yaptığımız işte onlar sürece çok ciddi sahip çıktılar. Bugün bayan voleybol takımımızdan 20'nin üzerinde sporcunun voleybol lisesinden mezun olduğuna dair bir bilgi var. Orada başarılı olduk.”

Federasyonlara Çağrı: ‘Kapımız Sonuna Kadar Açık’

Yanı sıra… TFF ile yaptıkları işbirliğinin diğer federasyonlarla da yapılmasının anlamlı olacağını dile getiren Tekin; “Bu konuda kapımız ardına kadar açık” dedi. 

Bakan Bak: ‘Diğer Federasyonlar Bazında Yakından Takip Edeceğiz’

İmza töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise şunları söyledi: “Voleybol lisesi ile sonuçları ortaya koyduk. Diğer federasyonlar bazında da yakından takip edeceğiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak her noktada destek vereceğimizi belirtmek istiyoruz. Bakanlık olarak üstümüze düşeni yapacağız.”

Başkan Büyükekşi: ‘Futbolda Dönüm Noktası’

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ise; “Futbolumuzda dönüm olacak iş birliği protokolümüzün hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Hentbol Federasyonu’na Kıssadan Hisse

Futbol gibi dev bir endüstrinin ‘dönüm noktası’ olarak tanımladığı söz konusu protokol, hazır bakanlar da kapıyı sonuna kadar açmışken hentbola da uygulansa ne güzel olur.

Gençlerimizin potansiyelini keşfetmek ve geliştirmek için kaybedecek zamanımız yok. Daha fazla genci, daha kapsamlı imkanlarla, hentbolun heyecan verici dünyasıyla birleştirmek için, iş birliği yapmak için hızlıca bir adım atmanın tam vakti!

Yazarın Diğer Yazıları